Bravčová panenka
Bravčová panenka

Bravčová panenka na červenom víne fotorecept

vianni - fotkavianni, 30. januára 2023
Bravčová panenka na červenom víne (fotorecept)
Foto: vianni

Bravčová panenka, trochu viac času, ale výsledok mňamka.

6
porcií
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2-3 ks
5 strúčikov
1 ks
1 ks
1 ks
300 ml
300 ml
150 ml
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1 kg
300 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Panenku odblaniť, nakrájať na kúsky cca 1,5 cm, naložiť do pácu z červeného vína, medu a korenia.

  2. 2

    Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, cesnak, aj zeleninu. Prilejeme červené víno z pácu a vývar a dusíme 20 minút.

  3. 3

    Mäso osmažíme zvlášť, zatiahnuté mäso počká, kým sa urobí omáčka.

    Bravčová panenka na červenom víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzi tým uvaríme zemiaky a ružičkový kel.

  5. 5

    Keď je omáčka uvarená, zredukovaná, môžeme ju rozmixovať, pridať trochu mlieka vopred namočené sušené hríby a pridať osmažené mäso a pár minút prevariť.

    Bravčová panenka na červenom víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakrájanú šalotku a slaninku osmažíme a pridáme k hotovému mäsu s omáčkou a je to hotové.

  7. 7

    Zemiaky si urobíte podľa vašej chuti, ja som robil šťuchané zemiaky aj s ružičkovým kelom.

    Bravčová panenka na červenom víne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Je to dobrota, viac času, ale bol som pochválený 🤩🥰

    Bravčová panenka na červenom víne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dobrú chuť 🤩

Diskusia k receptu

frezia
Krasny recept si pridal, urcite je to vyborne jedlo. Panenka je minutkove mäsko, tak si ho po opeceni vybral a pokracoval vo vareni. Uvarim podla tvojho receptu hned zajtra, len namiesto zemiakov urobim ako prilohu ruzickovy kel, alebo brokolicu.
boxik
Vyzerá to veľmi dobre ,zrejme aj tak chutí aj keď trochu smútim , 3deci vína nie je to škoda ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia