Bravčová panenka na červenom víne fotorecept
Foto: vianni
Bravčová panenka, trochu viac času, ale výsledok mňamka.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
2-3 ks |
|
5 strúčikov |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
300 ml |
|
300 ml |
|
150 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 kg |
|
300 g |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Panenku odblaniť, nakrájať na kúsky cca 1,5 cm, naložiť do pácu z červeného vína, medu a korenia.
- 2
Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, cesnak, aj zeleninu. Prilejeme červené víno z pácu a vývar a dusíme 20 minút.
- 3
Mäso osmažíme zvlášť, zatiahnuté mäso počká, kým sa urobí omáčka.
- 4
Medzi tým uvaríme zemiaky a ružičkový kel.
- 5
Keď je omáčka uvarená, zredukovaná, môžeme ju rozmixovať, pridať trochu mlieka vopred namočené sušené hríby a pridať osmažené mäso a pár minút prevariť.
- 6
Nakrájanú šalotku a slaninku osmažíme a pridáme k hotovému mäsu s omáčkou a je to hotové.
- 7
Zemiaky si urobíte podľa vašej chuti, ja som robil šťuchané zemiaky aj s ružičkovým kelom.
- 8
Je to dobrota, viac času, ale bol som pochválený 🤩🥰
- 9
Dobrú chuť 🤩
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu