Mäso

  • Utopenci v aspiku (fotorecept)

    Utopenci v aspiku (fotorecept)

    Tento recept je alternatíva k nakladaným utopencom, vhodný ako pochúťka k pivu alebo pohostenie pre návštevu. Pár krát som si niečo podobné kúpil v lahôdkach, až som objavil, vyskúšal, a upravil recept podľa mojej...

  • Kačacia bresaola na mangovom čatní (fotorecept)

    Kačacia bresaola na mangovom čatní (fotorecept)

    Kačacie prsia odblaníme, očistíme a osušíme.

  • Kuracie stehno s hubovou plnkou

    Kuracie stehno s hubovou plnkou

    Kuracie stehná očistíme a vykostíme hornú časť. Použijeme koreniny a stehná namarinujeme.

  • Sviečková omáčka bez múky

    Sviečková omáčka bez múky

    Zdravšia alternatíva obľúbeného jedla po mojom. Mäsko si dajte kto aké máte radi. Ja dávam obvykle sviečkovicu, ale často aj chudšie bravčové, niekedy aj zajaca alebo bažanta.

  • Šalát s morčacími prsičkami a čili mangovým dresingom

    Šalát s morčacími prsičkami a čili mangovým dresingom

    Dresing: Na oleji orestujeme šalotku, cesnak, kajenské korenie, koriander, pol manga nakrájaného na kocky a zalejeme šťavou z limetky, pomaranča a odšťaveného zázvoru. Pridáme čili a necháme vychladnúť. Pomocou mixéra všetko dohladka rozmixujeme...

  • Brokolicový šalát s plátkom lososa (fotorecept)

    Brokolicový šalát s plátkom lososa (fotorecept)

    Veľmi dlho som sa nevedel dostať na chuť brokolice, až zvíťazil ten najjednoduchší variant. Uvarená v osolenej vode s bobkovým listom i s guličkami čierneho a nového korenia. Môžete ju podávať podľa Vašeho výberu, či...

  • Pečené bravčové rebierka (fotorecept)

    Pečené bravčové rebierka (fotorecept)

    Dávno som nejedla takú dobrotu :-) Asi preto, že negrilujem, či . ?

  • Bažant v slaninke s mrkvovým pyré

    Bažant v slaninke s mrkvovým pyré

    Bažanta vykostíme a rozdelíme na porcie stehná – prsia. Zo skeletu pripravíme vývar.

  • Morčacie stehno so zeleninou a s krúpkovými zemiakmi

    Morčacie stehno so zeleninou a s krúpkovými zemiakmi

    Morčacie stehno nasolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Koreňovú zeleninu nakrájame na kocky, vložíme do vopred vymasteného pekáča, pridáme cibuľu, ochutené mäso, podlejeme vínom a vodou a pečieme pri 180 °C asi...

  • Tepsi kebab baklažánový (fotorecept)

    Tepsi kebab baklažánový (fotorecept)

    Ďalšia variácia na chutný tepsi kebab :-) Rýchle, jednoduché jedlo z jedného plechu.

  • Prsičká s kuriatkovou omáčkou a kalerábovou ryžou
  • Kuriatko s pečeňovou plnkou na hráškovom pyré

    Kuriatko s pečeňovou plnkou na hráškovom pyré

    Pečeň orestujeme na pokrájanej šalotke, pridáme cesnak, korenie a necháme vychladnúť. Rožky nakrájame na kocky, z bielkov a zo soli vyšľaháme sneh a žĺtky vyšľaháme s posekanou petržlenovou vňaťou. Rožky namočené v mlieku vyžmýkame, zmiešame s restovanou...

  • Filet z teľacieho lýtka s kosťou

    Filet z teľacieho lýtka s kosťou

    Filet z telacieho lýtka s kosťou, známy ako osso buco. Inšpiroval som sa touto talianskou klasikou, ale recept som prispôsobil svojmu spôsobu varenia. Môžeme použiť aj močing so špikovými kosťami, ale vtedy treba tepelnú...

  • Kačacia paštéta s višňovou penou

    Kačacia paštéta s višňovou penou

    Na oleji orestujeme posekanú šalotku, pokrájanú pečeň, pridáme bylinky, koňak, portské a koreniny. Odstavíme, pridáme maslo a rozšľahané vajíčka so žĺtkom. Všetko spolu rozmixujeme, nalejeme do foriem a pečieme vo vodnom kúpeli pri teplote 110...

  • Vyprážané kuracie stehná s batatovým pyré a so šalátom coleslaw

    Vyprážané kuracie stehná s batatovým pyré a so šalátom coleslaw

    Niečo dobré z hydinového mäsa... Mám rád takéto výzvy, kde sa fantázii medze nekladú. No a práve kuracina, kačacina, husacina, mäso z perličky, prepelice či morky sa dajú pripraviť na desiatky spôsobov. Mojou hlavnou inšpiráciou...

  • Špekáčiky s fazuľou na čiernom pive (fotorecept)

    Špekáčiky s fazuľou na čiernom pive (fotorecept)

    Potrebovala som rýchlo a veľa navariť, aby som zasýtila väčší počet chlapov. Tak som vytiahla tento starý recept, ktorý som vylepšila fazuľou.

  • Králičí „wellington“ na cviklovo-pórovom ragú

    Králičí „wellington“ na cviklovo-pórovom ragú

    V panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme nakrájané šampiňóny. Dochutíme ich soľou, korením, zalejeme vínom a na miernom ohni zmes dusíme, až kým sa neodparí všetka voda zo šampiňónov a víno. Hotovú...

  • Tava

    Tava

    Výborné letné jedlo s klasickou sezónnou zeleninou a jahňacím mäsom. Jeho príprava je veľmi jednoduchá, pomerne rýchla a výsledok fantasticky chutný ;-)

  • Hovädzie líčka na smotane s karlovarskou knedľou

    Hovädzie líčka na smotane s karlovarskou knedľou

    Líčka očistíme, umyjeme a osušíme. Mäso odblaníme a nakrájame na asi 50 g kúsky, osolíme a na oleji prudko opečieme zo všetkých strán, aby sa mäso zvonku uzavrelo, ale vnútri zostalo šťavnaté.

  • Jahňacie ragú s bryndzovými pirohmi

    Jahňacie ragú s bryndzovými pirohmi

    Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred. Ošúpeme a najemno postrúhame. Z múky, vajca, zo soli a zemiakov uhnetieme cesto. Rozdelíme ho na dve polovice a necháme postáť asi 10 minút.

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist