Mäso

  • Recept bez obrázku

    Bravčové mäsko s artičokami

    Mäso osolíme, okoreníme a vložíme do zapekacej misky, do ktorej sme pridali trocha oleja.

  • Kuracie rezne v ovseno-mandľovom cestíčku
  • Krekry z kože a pena z laloka (fotorecept)

    Krekry z kože a pena z laloka (fotorecept)

    Bravčovú kožu umyjeme a nožom očistíme prípadné nečistoty. Nakrájame na menšie kocky a varíme asi hodinu. Scedíme a dôkladne usušíme. Dáme do chladničky schladiť na 4 hodiny.

  • Šľahaná kuracia sekaná

    Šľahaná kuracia sekaná

    Zvonku chrumkavá, zvnútra šťavnatá a jemná.

  • Bravčové krokety v „čiernom“ krupote

    Bravčové krokety v „čiernom“ krupote

    Očistené a umyté nožičky, srdce, kožu a jazyk vložíme do základu s cibuľou, cesnakom, koreninami a mrkvou a pomalým „tiahnutím“ varíme niekoľko hodín domäkka. Potom dierkovanou naberačkou mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Všetko spolu pomelieme, dochutíme...

  • Marinovaný bôčik v domácej žemli

    Marinovaný bôčik v domácej žemli

    Domáce žemle: Z uvedených surovín pripravíme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké bochníky a znova necháme vykysnúť. Potom potrieme maslom, posypeme bielym sezamom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C...

  • Zabíjačkové delikatesy s paprikovou penou

    Zabíjačkové delikatesy s paprikovou penou

    Bravčová panenka: Očistenú panenku sprudka opečieme na panvici a naložíme ju do zmesi z cukru, zo soli a z rozdrvených borievok. Marinujeme asi 1 a pol dňa, podľa veľkosti panenky.

  • Bravčové rillettes s nakladaným karfiolom

    Bravčové rillettes s nakladaným karfiolom

    Očistené a umyté mäso nakrájame na väčšie kúsky. Všetky suroviny vložíme do kastróla a zahrejeme. Vložíme pripravené mäso a na veľmi miernom ohni varíme asi 4 hodiny aj viac za občasného miešania. Potom pomocou dierkovanej naberačky mäso vyberieme do misy a odstránime bylinky....

  • Pikantný chrbát so šošovicovým šalátom
  • Krkovička so slaninkovo-zemiakovým závinom

    Krkovička so slaninkovo-zemiakovým závinom

    Pri tlačenke, jaternici či klobáske sa to nekončí... Zo zabíjačkových surovín sa dajú pripraviť desiatky nápaditejších jedál tak, aby sa stali atraktívnou „výkladnou skriňou“ tohto nášho národného gastronomického rituálu.

  • Bezlepkové žemľové knedličky

    Bezlepkové žemľové knedličky

    Aj keď máte celiakiu, nemusíte si odopierať tradičné jedlá. Dnes sme pre vás “navarili” bezlepkové žemľové knedlíky, tradičné a veľmi obľúbené české jedlo. Ideálne ako príloha ku kyslej dusenej kapuste a údenému mäsu. A...

  • Pečená koreňová zelenina a zemiaky (fotorecept)

    Pečená koreňová zelenina a zemiaky (fotorecept)

    … rady, návody, skúsenosti?! Pravdepodobne do niektorej z týchto troch „podskupín”, nie medzi rcp, patrí tento príspevok. Nikoho nechcem obmedzovať, nedaj Bože „znásilňovať“, no nedá mi pochváliť sa, ako som si...

  • Syrové rezne (fotorecept)

    Syrové rezne (fotorecept)

    Najlepšie kuracie prsia so syrom. Najlepší recept.

  • Paštéta z králičej pečene

    Paštéta z králičej pečene

    K tomuto receptu ma inšpirovala @Valeri, robila to z kuracích pečienok. No ja som mal dosť králičích pečienok, tak som to skúsil z nich. Je to veľmi chutná paštéta. Isto viete, že...

  • Grilovaná plnená panenka

    Grilovaná plnená panenka

    Jednoduchý, no možno trocha netradičný recept na prípravu plnenej panenky.

  • Frittata s rybou

    Frittata s rybou

    Inšpirácia na rýchly pôstny obed či večeru. Alebo romantické raňajky :) Neuvádzam množstvo surovín, lebo každý to môže pripravovať v rôzne veľkých zapekacích nádobách. Ako vravím (píšem), len inšpirácia.

  • Mille-feuille s foie gras a kozím syrom

    Mille-feuille s foie gras a kozím syrom

    Vynikajúca kombinácia kačacej pečene s kozím syrom a ovocím. To všetko na zdravom šaláte.

  • Moja „Čína“

    Moja „Čína“

    Môj nedeľný obed som si chcela nejako ozvláštniť. Rozhodla som sa, aby bol aj zdravý a diétny. Možno niektorí kritici nebudú súhlasiť, ale nech. :-)

  • Mäsové guľky zapečené s paradajkovou omáčkou

    Mäsové guľky zapečené s paradajkovou omáčkou

    Veľmi chutné mäsové guľky zapečené v paradajkovej omáčke.

  • Bezlepkové zemiakové halušky (fotorecept)

    Bezlepkové zemiakové halušky (fotorecept)

    Mnohokrát ste nám napísali, že sa vám k tým sladkým receptom občas zažiada niečo slané. Múčne večere alebo obedy sú u nás veľmi obľúbené. Preto sme sa pohrali s jedným receptom z Talianska a preonáčili sme...

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist