Kuracia pečeň
Kuracia pečeň

Kuracia pečeň s jablkom a čili omáčkou fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 1. februára 2023
Kuracia pečeň s jablkom a čili omáčkou (fotorecept)
Foto: kvakac

Je to trochu zmena v jedálničku. Kto neskúsi, prichádza o dobrotu.

3
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
4 PL
1 ks väčšie
2 ks stredná
50 g
6 strúčikov (podľa chuti)
4 ks
1 KL
2 PL




Postup

  1. 1

    Suroviny si pripravíme, rýchlo sa to robí, tak nech to máme po ruke. Čili omáčku používam tú na obrázku, nám veľmi chutí. Jablko prekrojíme na štvrtiny, zbavíme šupky a nakrájame na tenké plátky. Cesnak nastrúhame. Slaninu pokrájame na malé kúsky, tá je tam k zvýrazneniu lepšej chuti a vôni. Cibuľu krájame na pol mesiace. Pečeň očistíme a necháme cele kúsky.

    Kuracia pečeň s jablkom a čili omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dáme olej a naň cibuľu so slaninou a opekáme dobledo hneda.

    Kuracia pečeň s jablkom a čili omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme cesnak a klinčeky. Restujeme chvíľu, nech to prevonia. Dáme asi dve lyžice vody, zamiešame, aby to nehorelo.

    Kuracia pečeň s jablkom a čili omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hneď pridáme pripravené jablko a pečeň a čili omáčku. Kto to chce pikantné, tak tam pridá jednu čili suchú. Taktiež teraz dáme mleté čierne korenie.

    Kuracia pečeň s jablkom a čili omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dusíme až sa jablko rozpadne. Počas dusenia párkrát pridáme vodu, ale len po štamperlíku, aby nám to neprihorelo a nie aby to plávalo v šťave. Po rozpadnutí jablka máme hotovo, aj pečeň je hotová. Odstavíme zo sporáka a teraz až osolíme. Trvá to asi 10 minút.

    Kuracia pečeň s jablkom a čili omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Môžete to mať na raňajky s chlebom, alebo nejakou prílohou k obedu alebo večeri. Dnes sme dali zemiakovú kašu k tomu.

    Kuracia pečeň s jablkom a čili omáčkou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

kvakac
@helena10 (1.2.2023 11:03)

Vďaka za koment. To jablko tu pečeň zjemní, je potom taká lahodnejšia.
kimlo
Kuracia pečeň je moja obľúbená, veľmi dobrá kombinácia, vďaka za recept 👍
kvakac
@kimlo (1.2.2023 18:50)

Vďaka za koment kamarát. Vieš ako receptov na pečeň nie je nikdy dosť. Takto spracovaná je lahodná.
sracz
Milujem všetky druhy pečene, od kuracích, cez kačacie a husacie, zajačie, ..., jahňacie, či kozie, ..., bravčové, ..., a keď kamarát Janko Tízik, spolužiak a kamarát ešte z "mešťanky" 1959÷1963, choval ondatry, tak som odskúšal aj tieto od neho. Veľmi sa mi páči aj Tvoj technologický postup, vážený priateľ @Kvakac a jeho chuť cítim aj teraz na jazyku. Tak nech Ti to i naďalej "šmačne" varí!
kvakac
@sracz (2.2.2023 02:29)

Vďaka za milé slová, želám ešte veľa receptov s vareškou v ruke.
chemik
Nápad s jablky, která zajistí více sosu bez mouky resp. škrobu je výborný. Zkusím jablka nejdříve s cibulkou trochu zkaramelizovat, tak jak to dělám do červeného zelí.
kvakac
@chemik (2.2.2023 14:19)

Vďaka za koment. Každá nová skúsenosť sa počíta, daj potom vedieť. Budem rád ak skúsiš.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia