Kapustové fliačky
Kapustové fliačky

Domáce fliačky s karamelizovanou červenou kapustou

Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 31. januára 2023
Domáce fliačky s karamelizovanou červenou kapustou
Foto: Jana Štrbková

Ak máte radšej slanú verziu, môžete cukor vynechať a pridať opraženú cibuľku a slaninku.

4
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
štipka
2 ks
100 ml
1 ks (menšia)
1 ks
50 g
Navrch:
1 PL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Kapustu najemno nastrúhame. Olúpanú cibuľu nakrájame nadrobno. Do hrnca nasypeme cukor a na miernom ohni ho necháme skaramelizovať do zlatohnedej farby. Vsypeme nakrájanú cibuľu, krátko opražíme, pridáme červenú kapustu, dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Premiešame, podlejeme trochou vody a dusíme domäkka.

  2. 2

    Na cesto nasypeme do misy múku, štipku soli, pridáme vajcia, vodu a ručne vymiesime hladké, nelepivé cesto. Cesto rozdelíme na dve polovice a na doske vyvaľkáme natenko. Nakrájame na pásiky a potom na malé štvorčeky.

  3. 3

    Do väčšieho hrnca dáme variť vodu so soľou. Do vriacej pridáme fliačky, premiešame, aby sa neprilepili o dno. Varíme asi 10 minút, fliačky vyplávajú na povrch.

  4. 4

    Uvarené fliačky vyberieme pomocou sitka, preložíme ich do misy, pridáme maslo a jemne premiešame. Na fliačky rozdelíme udusenú kapustu a podľa chuti posypeme cukrom.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Krásny obrázok. Už mi chodia po rozume posledné dni veru. Keď ich varím, vodu osolím. Potom za tanierik na slano a ešte za tanierik na sladko🙂
evanaaa
S červenou kapustou som fliačky ešte nejedla, len s bielou.....ale nemala by sa najprv opražiť cibuľka a potom dať cukor na skaramelizovanie? Alebo je to jedno?
chemik
@evanaaa (31.1.2023 18:49)

To by cibulka ztmavla( i chuťově) resp. mohla se i připálit. Takhle to navazuje na anglický cibulový jam z cibule červené, který se používá sladký nebo jej okyselují tím příšerným octem z pivního sladu.
1x ojv
22759_1376754998 - profilový obrázok
ojv
ojv
Velmi dobre a chutne.
Dakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia