Meatzza - mäsová pizza fotorecept
Foto: siuuu
Pomerne rýchle a chutné jedlo, najmä pre „mäsožrútov“. Inšpiráciu som našla na stránke o nízkosacharidovom stravovaní. Recept som upravila podľa aktuálnych možností Zobraziť celý popisPomerne rýchle a chutné jedlo, najmä pre „mäsožrútov“. Inšpiráciu som našla na stránke o nízkosacharidovom stravovaní. Recept som upravila podľa aktuálnych možností chladničky a špajze.
Zdroj: Viac receptov nájdete na mojom blogu
porcie
príprava
na 220 °C
Suroviny
500 g mleté |
|
50 g strúhaný |
|
1 ks |
|
2-3 strúčiky |
|
1 ČL |
|
1 ČL obľúbené (ja som dala Gyros a Argentina) |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL (alebo farebné) |
|
Paradajková omáčka: | |
2 PL |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
Obloha: | |
podľa chuti čerstvá (cherry paradajky, kapia, šalotka) |
|
podľa chuti (nakladané čierne a zelené) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (strúhaná) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
V mise zmiešame mleté mäso, strúhaný parmezán (použila som syr Grana Padano), vajce, prelisovaný cesnak a koreniny (oregano, Gyros, soľ, korenie). Zmes dobre premiešame (najlepšie to ide rukami). Zmes dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie a pomocou spodnej strany lyžice, ktorú si namáčame do studenej vody, mäsovú zmes roztlačíme do tvaru pizze - snažíme sa o čo najtenšiu vrstvu (cca 1 cm). S mäsom sa dobre pracuje. Pri veľkosti mäsovej placky počítajte s tým, že pečením sa mäso zmenší cca o 3-4 cm.
-
2
Takto pripravené mäso vložíme do rúry zohriatej na 220 °C a pečieme 17 - 20 minút. Mäso vyberieme, rúru nevypíname. Šťavu, ktorú mäso pri pečení pustilo som pred natieraním paradajkovej omáčky zliala.
-
3
Na predpečené mäso natrieme paradajkový základ a takto pripravený základ obložíme podľa chuti. Ja som použila pokrájané cherry paradajky, čerstvú kapiu, čierne a zelené olivy, šalotku, nadrobno pokrájanú polosuchú salámu, strúhanú mozzarellu a sušenú zmes byliniek, paradajok a olív, ktorú som nedávno objavila v obchode a musím povedať, že vonia naozaj nádherne po olivách a paradajkách.
-
4
Obloženú "pizzu" vložíme späť do rúry a dopečieme 8 - 10 minút pri rovnakej teplote (220 °C). Podávame teplé. Je to naozaj chuťovo výborné jedlo - len sa po ňom zaprášilo. Uvedené množstvo vystačí zhruba na 2 veľké, 3 stredné alebo 4 menšie porcie.
Áno, je to v podstate obložená tenká fašírka a musím povedať, že s tou zeleninovo - syrovou oblohou bola výborná ... a bude výborná aj s porciou fajnového šalátu ;-)
Nie je chrumkavá - skôr mäkšia, ako tenká fašírka, ale chuťovo bola naozaj výborná.