Mäsová pizza
Mäsová pizza

Meatzza - mäsová pizza fotorecept

siuuu - fotkasiuuu, 3. februára 2023
Meatzza - mäsová pizza (fotorecept)
Foto: siuuu

Pomerne rýchle a chutné jedlo, najmä pre „mäsožrútov“. Inšpiráciu som našla na stránke o nízkosacharidovom stravovaní. Recept som upravila podľa aktuálnych možností Zobraziť celý popisPomerne rýchle a chutné jedlo, najmä pre „mäsožrútov“. Inšpiráciu som našla na stránke o nízkosacharidovom stravovaní. Recept som upravila podľa aktuálnych možností chladničky a špajze.
Zdroj: Viac receptov nájdete na mojom blogu

3-4
porcie
15 minút
príprava
17 + 8 minút
na 220 °C

Suroviny

500 g mleté
50 g strúhaný
1 ks
2-3 strúčiky
1 ČL
1 ČL obľúbené (ja som dala Gyros a Argentina)
1/2 ČL
1/2 ČL (alebo farebné)
Paradajková omáčka:
2 PL
1 PL
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1 PL
podľa chuti
Obloha:
podľa chuti čerstvá (cherry paradajky, kapia, šalotka)
podľa chuti (nakladané čierne a zelené)
podľa chuti
podľa chuti (strúhaná)
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    V mise zmiešame mleté mäso, strúhaný parmezán (použila som syr Grana Padano), vajce, prelisovaný cesnak a koreniny (oregano, Gyros, soľ, korenie). Zmes dobre premiešame (najlepšie to ide rukami). Zmes dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie a pomocou spodnej strany lyžice, ktorú si namáčame do studenej vody, mäsovú zmes roztlačíme do tvaru pizze - snažíme sa o čo najtenšiu vrstvu (cca 1 cm). S mäsom sa dobre pracuje. Pri veľkosti mäsovej placky počítajte s tým, že pečením sa mäso zmenší cca o 3-4 cm.

    Meatzza - mäsová pizza (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto pripravené mäso vložíme do rúry zohriatej na 220 °C a pečieme 17 - 20 minút. Mäso vyberieme, rúru nevypíname. Šťavu, ktorú mäso pri pečení pustilo som pred natieraním paradajkovej omáčky zliala.

    Meatzza - mäsová pizza (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na predpečené mäso natrieme paradajkový základ a takto pripravený základ obložíme podľa chuti. Ja som použila pokrájané cherry paradajky, čerstvú kapiu, čierne a zelené olivy, šalotku, nadrobno pokrájanú polosuchú salámu, strúhanú mozzarellu a sušenú zmes byliniek, paradajok a olív, ktorú som nedávno objavila v obchode a musím povedať, že vonia naozaj nádherne po olivách a paradajkách.

    Meatzza - mäsová pizza (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Obloženú "pizzu" vložíme späť do rúry a dopečieme 8 - 10 minút pri rovnakej teplote (220 °C). Podávame teplé. Je to naozaj chuťovo výborné jedlo - len sa po ňom zaprášilo. Uvedené množstvo vystačí zhruba na 2 veľké, 3 stredné alebo 4 menšie porcie.

    Meatzza - mäsová pizza (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

dvorka
Noo, tak toto je skvelý recept. Nie som síce mäsožrút, ale ak už mäso, tak niečo fakt dobré a toto jedlo sa mi vidí ako fakt dobré.
havla
Netradičný a určite dobrý recept na pizzu. Neviem si ju predstaviť, Je chrumkavá, mäkká, aká? Upečiem a ochutnáme. @siuuu pridávaš vždy zaujímavé recepty. Mnohé som už vyskúšala a boli dobré, ďakujem.
siuuu
@farbuska (3.2.2023 16:04)

Áno, je to v podstate obložená tenká fašírka a musím povedať, že s tou zeleninovo - syrovou oblohou bola výborná ... a bude výborná aj s porciou fajnového šalátu ;-)
siuuu
@havla (3.2.2023 18:22)

Nie je chrumkavá - skôr mäkšia, ako tenká fašírka, ale chuťovo bola naozaj výborná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia