Poke

Lucia Ratkovská
Wasabi.stro, 2. februára 2023
Poke
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Môžeme použiť aj inú rybu ako tuniaka, dôležité je, aby nemala kosti. Do poke sa servíruje buď surová, alebo len veľmi krátko opečená.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g čerstvý
120 g lúpané
1,5 ks
2 ks
2 ks
Marináda:
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Uvaríme ryžu a naservírujeme do misiek. Rybu krátko opečieme. Ostatné suroviny nakrájame na tenké plátky a spolu s kúskami ryby na­aranžujeme na ryžu.

  2. 2

    Polejeme marinádou zo sójovej a z čili omáčky.

  3. 3

    Ozdobíme bylinkami alebo sezamom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia