Fliačky s ružičkovým kelom a fazuľovými strukmi fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 2. februára 2023
Fliačky s ružičkovým kelom a fazuľovými strukmi (fotorecept)
Foto: kvakac

Sú to fliačky so zeleninou a smotanou. Je to lahodné jedlo plné dobrých surovín.

6 - 8
porcií
5 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g očistený
225 g
3 ks veľká
6 strúčikov
1 ks čerstvá
250 g
4 PL
400 g
2 PL
1 KL
1/2 KL
350 g veľké (cestoviny)




Postup

  1. 1

    Cibuľu pokrájame na pol mesiace, kapiu na menšie kúsky a slaninu na 1 cm kocky. Do hrnca dáme olej a naň cibuľu, kapiu a slaninu. Posypeme korením a rascou. Dusíme až sa objem v hrnci zmenší o polovicu.

    Fliačky s ružičkovým kelom a fazuľovými strukmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme ružičkový kel, ktorý sme očistili a rozrezali na štvrtky. Pridáme asi tri lyžice vody a ďalej dusíme. Vodu počas celého dusenia pridávame, len po lyžiciach toľko, aby sa to na dno nelepilo.

    Fliačky s ružičkovým kelom a fazuľovými strukmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Asi po 8-minútovom dusení pridáme nastrúhaný cesnak. Dusíme tak päť minút.

    Fliačky s ružičkovým kelom a fazuľovými strukmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ďalej do hrnca pridáme čili omáčku a pokračujeme v dusení.

    Fliačky s ružičkovým kelom a fazuľovými strukmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je už všetko mäkké pridáme fazuľové struky, ktoré sú sterilizované.

    Fliačky s ružičkovým kelom a fazuľovými strukmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Chvíľu dusíme a miešame počas toho. Ochutnáme a pripadne dosolíme, no opatrne.

    Fliačky s ružičkovým kelom a fazuľovými strukmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Napokon pridáme kyslú smotanu (ktorá má teplotu kuchyne).

    Fliačky s ružičkovým kelom a fazuľovými strukmi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dusíme ešte asi osem minút, nech sa to dobré prevarí.

    Fliačky s ružičkovým kelom a fazuľovými strukmi (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Všetko uvarené z hrnca nalejeme na uvarené fliačky a dobre premiešame. No a máme hotovo.

    Fliačky s ružičkovým kelom a fazuľovými strukmi (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Môžeme nakladať, je to dobré a sýte. Skúste niekedy.

    Fliačky s ružičkovým kelom a fazuľovými strukmi (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

chemik
Tohle mne zaujalo, protože dělám oblíbené flíčky s kelem na slanině jen konzervativně nasucho. Dík, určitě vyzkouším.
kvakac
@chemik (2.2.2023 14:41)

Som rád, že zaujalo. Mal som už aj tak na sucho, len máme radí šťavnaté jedla tak sme sa rozhodli pre tento variant. Poteší ak niekedy vyskúšaš.
kimlo
Zaujímavý recept, tiez ma upútala ta stavnatosť, samé dobré suroviny 👍
1x kvakac
sracz
Zaujímavá kombinácia, @Kimlo priateľ vážená; ako by bol riekol Paľko Mikulíl, B. P., "aj tak še dá i tak še dá"!
1x kvakac
kvakac
@kimlo (2.2.2023 19:22)

Vďaka za koment. je to zmena v jedálničku. No treba niekedy aj tak.
kvakac
@sracz (3.2.2023 00:57)

Vďaka za koment. Presne tak aj tak sa da a pritom chuti. Je to také spestrenie.
mijaita
Takove testoviny jim dost casto, dokonce pred par dny taky kapusticky a lusky, jen trochu jednodussi provedeni. Se slaninou udelam az bude zase nekdy. Ale nejak ti nevim, radsi jen kapusticky, nebo lusky. Krasny rc, navod. Jo a smetanu davam sladkou. Nekde jsem dala rc, smatan a lusky, co jsem jedla v bufaci nekde v Mex a to me doslova uchvatilo!
1x kvakac
sracz
@sracz (3.2.2023 00:57)

Prepáč, kamarát Kvákač, až teraz som si všimol, že som s Teba a Kimla zostavil dvojčatá (na našom slávnom Vihodze bľižňaki)!
1x kvakac
kvakac
@mijaita (3.2.2023 12:59)

Vďaka za koment. Mne vyhovuje viac kyslá smotana. Tu slaninu som mal domácu údenú na čerešni dar od kamoša. Mal som zbytok ružičky a strúčky, tak som to dal do hromady a oplatilo sa. Preto som to napísal, aby som nezabudol, aké to bolo dobré. Bolo toho veľa, tak som aj pozval susedov. Chutilo nám to riadne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia