Kačacie prsia s pomarančom v bao žemličke
Lucia Ratkovská
Wasabi.stro, 1. februára 2023
Wasabi.stro, 1. februára 2023

Foto: Pravda - Ivan Majerský
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
9 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na rozohriatej panvici na miernom ohni opečieme kačacie prsia. Najprv opekáme kožou dolu asi 7 minút, kým nezískame krásnu chrumkavú kožu, a potom kožou navrch ešte asi 2 minúty.
- 2
Kým opekáme kačku, naparíme žemličky bao. Do hrnca s vodou vložíme parák, vodu necháme zovrieť, vložíme žemličky bao a prikryté varíme asi 9 minút. Pomaranč vyfiletujeme, z blán vyrežeme mesiačiky dužiny.
- 3
Naparené žemličky bao pootvoríme, natrieme majonézou, navrstvíme nakrájané kačacie prsia, vyfiletovaný pomaranč, rukolu a na záver pridáme omáčku sriracha. Môžeme ešte dozdobiť mikrobylinkami.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu