Kačacie prsia
Kačacie prsia

Kačacie prsia s pomarančom v bao žemličke

Lucia Ratkovská
Wasabi.stro, 1. februára 2023
Kačacie prsia s pomarančom v bao žemličke
Foto: Pravda - Ivan Majerský
2
porcie
20 minút
príprava
9 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
2 mesiačiky
1 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Na rozohriatej panvici na miernom ohni opečieme kačacie prsia. Najprv opekáme kožou dolu asi 7 minút, kým nezískame krásnu chrumkavú kožu, a potom kožou navrch ešte asi 2 minúty.

  2. 2

    Kým opekáme kačku, naparíme žemličky bao. Do hrnca s vodou vložíme parák, vodu necháme zovrieť, vložíme žemličky bao a prikryté varíme asi 9 minút. Pomaranč vyfiletujeme, z blán vyrežeme mesiačiky dužiny.

  3. 3

    Naparené žemličky bao po­otvoríme, natrieme majonézou, navrstvíme nakrájané kačacie prsia, vyfiletovaný pomaranč, rukolu a na záver pridáme omáčku sriracha. Môžeme ešte dozdobiť mikrobylinkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia