Cheesecake s marakujou
Annamária Wurster Nagy
, 2. februára 2023
, 2. februára 2023
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
40 (+ chladenie) minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
Korpus: | |
260 g |
|
110 g |
|
Krém: | |
500 g |
|
90 g |
|
1 ks (v biokvalite) |
|
3 ks |
|
125 ml (asi 4-5 marakují) |
|
Poleva: | |
1 PL |
|
3 PL |
|
125 ml |
|
Na ozdobenie: | |
200 ml |
|
Postup
-
1
Sušienky rozdrvíme, primiešame rozpustené maslo. Hmotu natlačíme na dno a boky tortovej formy s priemerom 24 cm. Vložíme stuhnúť do chladničky.
- 2
Mascarpone, cukor, limetkovú šťavu aj nastrúhanú kôru vymiešame. Pridáme vajíčka a marakujovú šťavu. Vymiešame a nalejeme na stuhnutý korpus.
- 3
Koláč pečieme vo vodnej pare: spodok tortovej formy zabalíme do alobalu a do plechu na pečenie nalejeme do výšky 2 cm vodu. Do nej vložíme formu s koláčom. Pečieme 40 minút v rúre vyhriatej na 160 °C.
- 4
Poleva: Marakujovú šťavu privedieme do varu a prisypeme cukor zmiešaný so škrobom, minútu povaríme. Nalejeme na upečený cheesecake.
- 5
Cheesecake necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyberieme z formy a ozdobíme dotuha vyšľahanou smotanou.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu