Marakujový cheesecake
Marakujový cheesecake

Cheesecake s marakujou

Annamária Wurster Nagy
, 2. februára 2023
Cheesecake s marakujou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
30 minút
príprava
40 (+ chladenie) minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
260 g
110 g
Krém:
500 g
90 g
1 ks (v biokvalite)
3 ks
125 ml (asi 4-5 marakují)
Poleva:
1 PL
3 PL
125 ml
Na ozdobenie:
200 ml




Postup

  1. 1

    Sušienky rozdrvíme, primiešame rozpustené maslo. Hmotu natlačíme na dno a boky tortovej formy s priemerom 24 cm. Vložíme stuhnúť do chladničky.

  2. 2

    Mascarpone, cukor, limetkovú šťavu aj nastrúhanú kôru vymiešame. Pridáme vajíčka a marakujovú šťavu. Vymiešame a nalejeme na stuhnutý korpus.

  3. 3

    Koláč pečieme vo vodnej pare: spodok tortovej formy zabalíme do alobalu a do plechu na pečenie nalejeme do výšky 2 cm vodu. Do nej vložíme formu s koláčom. Pečieme 40 minút v rúre vyhriatej na 160 °C.

  4. 4

    Poleva: Marakujovú šťavu privedieme do varu a prisypeme cukor zmiešaný so škrobom, minútu povaríme. Nalejeme na upečený cheesecake.

  5. 5

    Cheesecake necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyberieme z formy a ozdobíme dotuha vyšľahanou smotanou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia