Cheesecake s marakujou
Annamária Wurster Nagy
, 2. februára 2023
, 2. februára 2023

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
40 (+ chladenie) minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 260 g |
|
| 110 g |
|
| Krém: | |
| 500 g |
|
| 90 g |
|
| 1 ks (v biokvalite) |
|
| 3 ks |
|
| 125 ml (asi 4-5 marakují) |
|
| Poleva: | |
| 1 PL |
|
| 3 PL |
|
| 125 ml |
|
| Na ozdobenie: | |
| 200 ml |
|
Postup
-
1
Sušienky rozdrvíme, primiešame rozpustené maslo. Hmotu natlačíme na dno a boky tortovej formy s priemerom 24 cm. Vložíme stuhnúť do chladničky.
- 2
Mascarpone, cukor, limetkovú šťavu aj nastrúhanú kôru vymiešame. Pridáme vajíčka a marakujovú šťavu. Vymiešame a nalejeme na stuhnutý korpus.
- 3
Koláč pečieme vo vodnej pare: spodok tortovej formy zabalíme do alobalu a do plechu na pečenie nalejeme do výšky 2 cm vodu. Do nej vložíme formu s koláčom. Pečieme 40 minút v rúre vyhriatej na 160 °C.
- 4
Poleva: Marakujovú šťavu privedieme do varu a prisypeme cukor zmiešaný so škrobom, minútu povaríme. Nalejeme na upečený cheesecake.
- 5
Cheesecake necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyberieme z formy a ozdobíme dotuha vyšľahanou smotanou.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu