Bezlepkový trhanec
Bezlepkový trhanec

Tekvicovo-mandľový trhanec bez lepku

novalim - fotkanovalim, 6. februára 2023. Komerčný recept.
Tekvicovo-mandľový trhanec bez lepku
Foto: novalim

Aj vy preferujete sladké raňajky, ale chceli by ste zároveň niečo zdravšie a výživné? Máme pre vás riešenie v podobe receptu na tekvicovo - Zobraziť celý popisAj vy preferujete sladké raňajky, ale chceli by ste zároveň niečo zdravšie a výživné? Máme pre vás riešenie v podobe receptu na tekvicovo - mandľový trhanec. A samozrejme bez lepku. Spojenie tekvice, banánu, mandlí a škorice vám dodá všetky potrebné vitamíny a ešte si aj poriadne pochutnáte. Takýto štart do nového dňa určite stojí za vyskúšanie.
Zdroj: www.novalim.sk

2
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na cesto:
1 hrnček
1/2 ks
1/2 hrnčeka (alebo PK špeciál alebo UNI múka bezgluténová)
1/2 hrnčeka (alebo najemno pomleté mandle)
2 ks
štipka
2 PL bez vône (alebo ghí)
1/2 ČL (nemusí byť)
1/2 ČL
Na opekanie:
Na dokončenie:




Postup

  1. 1

    Banán roztlačíme vidličkou a zmiešame s tekvicovým pyré (to si pripravíme uvarením ošúpanej a na kocky nakrájanej tekvice hokkaido, ktorú následne rozmixujeme a necháme vychladnúť - prípadne použijeme kúpené pyré). Pridáme všetky ostatné suroviny na cesto a metličkou spolu dôkladne vymiešame na mierne husté cesto.

  2. 2

    Na menšej panvici rozpálime olej a polovicu cesta rozotrieme na panvici v mierne hrubšej vrstve. Stiahneme teplotu a pomaly opekáme. Keď je zo spodu cesto opečené do zlatista, začneme ho po kúskoch otáčať na druhú stranu - takto sa potrhá a vznikne trhanec. Druhú stranu teraz už potrhaného cesta opekáme za občasného premiešania tiež do zlatista.

  3. 3

    Hotový trhanec vyklopíme na tanier, a postup zopakujeme s druhou polovicou cesta. Dochutíme lekvárom, ovocím a ozdobíme mandľovými lupienkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia