Tekvicovo-mandľový trhanec bez lepku
Foto: novalim
Aj vy preferujete sladké raňajky, ale chceli by ste zároveň niečo zdravšie a výživné? Máme pre vás riešenie v podobe receptu na
tekvicovo - Zobraziť celý popisAj vy preferujete sladké raňajky, ale chceli by ste zároveň niečo zdravšie a výživné? Máme pre vás riešenie v podobe receptu na
tekvicovo - mandľový trhanec. A samozrejme bez lepku. Spojenie tekvice, banánu, mandlí a škorice vám dodá všetky potrebné
vitamíny a ešte si aj poriadne pochutnáte. Takýto štart do nového dňa určite stojí za vyskúšanie.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na cesto: | |
1 hrnček |
|
1/2 ks |
|
1/2 hrnčeka (alebo PK špeciál alebo UNI múka bezgluténová) |
|
1/2 hrnčeka (alebo najemno pomleté mandle) |
|
2 ks |
|
štipka |
|
2 PL bez vône (alebo ghí) |
|
1/2 ČL (nemusí byť) |
|
1/2 ČL |
|
Na opekanie: | |
|
|
Na dokončenie: | |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Banán roztlačíme vidličkou a zmiešame s tekvicovým pyré (to si pripravíme uvarením ošúpanej a na kocky nakrájanej tekvice hokkaido, ktorú následne rozmixujeme a necháme vychladnúť - prípadne použijeme kúpené pyré). Pridáme všetky ostatné suroviny na cesto a metličkou spolu dôkladne vymiešame na mierne husté cesto.
- 2
Na menšej panvici rozpálime olej a polovicu cesta rozotrieme na panvici v mierne hrubšej vrstve. Stiahneme teplotu a pomaly opekáme. Keď je zo spodu cesto opečené do zlatista, začneme ho po kúskoch otáčať na druhú stranu - takto sa potrhá a vznikne trhanec. Druhú stranu teraz už potrhaného cesta opekáme za občasného premiešania tiež do zlatista.
- 3
Hotový trhanec vyklopíme na tanier, a postup zopakujeme s druhou polovicou cesta. Dochutíme lekvárom, ovocím a ozdobíme mandľovými lupienkami.
Tiež trhanec:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu