Čokoládový cheesecake fotorecept
, 5. februára 2023

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
| Na korpus: | |
| 260 g | 
                                                             | 
                                                    
| 110 g | 
                                                             | 
                                                    
| Na krém: | |
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 180 g | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml (likér) | 
                                                             | 
                                                    
| Na ganache: | |
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| Na ozdobenie: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Na korpus rozlámeme sušienky a nasekáme ich najemno v sekáčiku.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Do sušienok pridáme maslo nakrájané na kocky a v sekáčiku zapracujeme.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Hmotu natlačíme na dno aj boky tortovej formy s rozmermi 24x24 cm. Dáme stuhnúť do chladničky.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Na plnku nalámeme čokoládu do misky a rozpustíme vo vodnom kúpeli.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Mascarpone, kyslú smotanu, cukor, kakao a Baileys vymiešame v šľahači s lopatkovým nadstavcom.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Pridáme vlažnú rozpustenú čokoládu a premiešame. Pridáme vajíčka a dôkladne vymiešame.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Plnku nalejeme na stuhnutý sušienkový korpus. Koláč pečieme vo vodnej pare, a to tak, že spodok tortovej formy zabalíme do alobalu, do plechu na pečenie nalejeme vodu do výšky 2 cm a vložíme formu s koláčom. Pečieme 40 minút pri 160 °C. Cheesecake necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Na druhý deň pripravíme ganache. 100 g polámanej čokolády zalejeme horúcou smotanou, miešame, až sa čokoláda rozpustí.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Po vymiešaní necháme asi 10 minút chladnúť.
                                                     - 
                                                    10
                                                    
Ganache zľahka rozotrieme na vychladený cheesecake a necháme stuhnúť.
                                                     - 
                                                    11
                                                    
Cheesecake nakrájame na kocky. Smotanu, cukor a kakao vyšľaháme, preložíme do cukárenského vrecúška a kocky ozdobíme.
 
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu