Čokoládový cheesecake fotorecept
, 5. februára 2023
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Na korpus: | |
260 g |
|
110 g |
|
Na krém: | |
500 g |
|
180 g |
|
150 g |
|
200 g |
|
1 PL |
|
3 ks |
|
100 ml (likér) |
|
Na ganache: | |
100 g |
|
100 ml |
|
Na ozdobenie: | |
|
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Na korpus rozlámeme sušienky a nasekáme ich najemno v sekáčiku.
-
2
Do sušienok pridáme maslo nakrájané na kocky a v sekáčiku zapracujeme.
-
3
Hmotu natlačíme na dno aj boky tortovej formy s rozmermi 24x24 cm. Dáme stuhnúť do chladničky.
-
4
Na plnku nalámeme čokoládu do misky a rozpustíme vo vodnom kúpeli.
-
5
Mascarpone, kyslú smotanu, cukor, kakao a Baileys vymiešame v šľahači s lopatkovým nadstavcom.
-
6
Pridáme vlažnú rozpustenú čokoládu a premiešame. Pridáme vajíčka a dôkladne vymiešame.
-
7
Plnku nalejeme na stuhnutý sušienkový korpus. Koláč pečieme vo vodnej pare, a to tak, že spodok tortovej formy zabalíme do alobalu, do plechu na pečenie nalejeme vodu do výšky 2 cm a vložíme formu s koláčom. Pečieme 40 minút pri 160 °C. Cheesecake necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky.
-
8
Na druhý deň pripravíme ganache. 100 g polámanej čokolády zalejeme horúcou smotanou, miešame, až sa čokoláda rozpustí.
-
9
Po vymiešaní necháme asi 10 minút chladnúť.
-
10
Ganache zľahka rozotrieme na vychladený cheesecake a necháme stuhnúť.
-
11
Cheesecake nakrájame na kocky. Smotanu, cukor a kakao vyšľaháme, preložíme do cukárenského vrecúška a kocky ozdobíme.
Diskusia k receptu