redakcia fotka

@redakcia

redakciaBratislava5539 dní na Vareche
Pod touto prezývkou komunikuje tím ľudí okolo Varecha. sk s používateľmi portálu. Ak nám chceš niečo odkázať, použi funkciu "Upozorni admina" alebo nám... Viac »
prazdny

Ryžové rezance s údeným tofu

Cestoviny

Čo to vlastne mám na tanieri? S koľkými kalóriami? Odkiaľ pochádzajú suroviny? Pripravili ste mi to zdravými...

prazdny

Parmezánové košíčky s kuracím šalátom

Kuracie mäso

Kurací šalát: Kuracie prsia nakrájame na rezance, opečieme na oleji, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť...

prazdny

Kanapky z krvavničky a tlačenky so slivkovým čatní

Bravčové mäso

Z opečeného chleba vykrojíme kolieska s priemerom 2–3 cm. Krvavničku nakrájame na kolieska a zľahka opečieme na masti z obidvoch strán...

prazdny

Roládky s chrenovým krémom a lososom

Slané chuťovky

Jedlo je ako lego; dá sa poskladať do rôznych tvarov. Treba sa s ním len trochu...

prazdny

Kačacie prsia v omáčke z calvadosu

Hlavné jedlá

Kačacie prsia osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán asi 5–7 minút.

prazdny

Tvarohové šišky so smotanovým krémom

Dezerty

V miske zmiešame tvaroh, múku, vajcia, mlieko, prášok do pečiva, rum a hrozienka do...

prazdny

Karé s hríbovou kôrkou a kvakovým pyré

Bravčové mäso

Bravčové karé spolu s koreninami zavákuujeme a pripravujeme spôsobom sous-vide na 67 °C 35 minút. (Pozn...

prazdny

Smotanové tortičky s údeným pstruhom

Slané chuťovky

Smotanu zohrejeme na 60 °C, pridáme soľ, korenie a želatínu. Do formičiek vložíme kúsky údeného pstruha...

prazdny

Hlavátka s hruškovo-gaštanovým ragú

Hlavné jedlá

Neslúžme jedlu, ono nech slúži nám. Aby nielen zasýtilo, ale aj potešilo. Najmä vianočný stôl...

prazdny

Vyprážané bravčové karé so zemiakovým šalátom

Bravčové mäso

Bravčové karé s kosťou (pokrájané na jednotlivé porcie) osolíme, okoreníme, obalíme v múke, v rozšľahanom...

prazdny

Vianočný štedrák

Koláče

Droždie rozdrobíme do vlažného mlieka s lyžičkou cukru. Premiešame a necháme vzísť kvások. Do misy...

prazdny

Afrodita - kocka s pomarančom a čokoládou

Dezerty

Cesto: Bielky vyšľaháme dotuha, pridáme cukor, žĺtky, zamiešame, pomaly prilejeme olej a vodu. Vareškou...

prazdny

Opitý Izidor

Dezerty

Cesto: Bielky vyšľaháme dotuha, pridáme cukor, žĺtky, zamiešame, pomaly prilejeme olej a vodu. Vareškou zamiešame múku...

prazdny

Medovník na biskupský spôsob

Koláče

Suroviny dáme spolu do hrnca a prevaríme. Primiešame nasekané kandizované ovocie, orechy (mandle), polohrubú múku a sódu....

prazdny

Makové rezy

Dezerty

Biele cestá: Bielky vyšľaháme s cukrom, zašľaháme 5 žĺtkov. Vareškou vmiešame múku s práškom do pečiva...

prazdny

Jablkové košíčky

Koláče

Gastronomické trendy ženú cukrárov vpred – vymýšľať stále nové dezerty, postupy, kombinácie. Koniec koncov „tvorenie" je...

prazdny

Gaštanový cheesecake so smotanovým likérom

Dezerty

Sušienky rozmrvíme najemno, zmiešame s maslom, vyplníme dno a boky tortovej formy (priemer asi 25 cm). Dáme...

prazdny

Maková kocka s višňami

Dezerty

Vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom. Pridáme po jednom žĺtky. Potom vmiešame mak a rumovú esenciu. Bielky...

prazdny

Kokosovo-žĺtkové rezy

Dezerty

Cesto: Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, postupne pridáme cukor, kokos zmiešaný s múkou a práškom do pečiva....