Jahňacie lýtko na šípkovej omáčke
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Meet and Eat v Piešťanoch, 2. októbra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
príprava
Suroviny
600 g |
|
40 g |
|
1 ks |
|
|
|
2 ks |
|
2 zrnká |
|
2 zrnká |
|
|
|
Šípková omáčka: | |
30 g |
|
120 g domáci |
|
40 g |
|
|
|
1 KL |
|
|
|
|
|
Zemiaková knedľa: | |
500 g |
|
1 vetvička |
|
15 g |
|
1 ks |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Jahňacie lýtko prudko opečieme z každej strany na rozohriatej masti. Mäso preložíme do pekáča a pridáme soľ, na kolieska pokrájanú cibuľu, nové i čierne korenie, bobkový list, podlejeme trochou vývaru a prikryté vložíme do vyhriatej rúry.
- 2
Keď je mäso takmer mäkké, prelejeme ho výpekom a odokryté dopečieme dozlatista. Výpek zlejeme bokom a mäso necháme vo vypnutej rúre odpočívať.
- 3
Na masti opražíme múku, zalejeme ju výpekom a vývarom podľa požadovaného množstva a hustoty. Šťavu privedieme do varu, pridáme do nej šípkový lekvár, ochutíme cukrom, soľou a citrónovou šťavou.
- 4
Uvarené olúpané zemiaky nastrúhame, pridáme rozpustené maslo, soľ, vajce, kukuričný škrob. Vymiesime zmes, z ktorej vytvarujeme valček, zabalíme ho do potravinovej fólie, uvaríme a nakrájame. Nakrájané knedle opečieme na panvici s vetvičkou rozmarínu.
- 5
Jahňacie lýtko rozkrájame a podávame preliate šípkovou omáčkou spolu so zemiakovou knedľou.
Tiež jahňacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu