Perník so slivkovým lekvárom a s makovou penou z Rakúska
z reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 7. októbra 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Všeličo nám pripomína chvíle cestovania – suveníry, fotografi e či videá, fľaša vína... Nuž a fajnšmeker si prinesie recepty národných kuchýň. Niekto mäsové, Zobraziť celý popisVšeličo nám pripomína chvíle cestovania – suveníry, fotografi e či videá, fľaša vína... Nuž a fajnšmeker si prinesie recepty národných kuchýň. Niekto mäsové, iný zeleninové a tí so sladkým zúbkom zase v podobe inšpirácií na dezerty, sladkosti, zákusky. Nielenže obohatia jeho stôl, ale nové nápady ho potom môžu hocikedy voviesť do príjemnej cestovateľskej nálady...
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 200 g |
|
| 30 g |
|
| 80 g |
|
| 15 g |
|
| 4 ks |
|
| 50 ml |
|
| 10 g |
|
| 50 g |
|
| Lekvárová náplň: | |
| 200 g |
|
| 50 g |
|
| Maková pena: | |
| 250 g |
|
| 150 g |
|
| 50 g mletý |
|
| 100 g |
|
| 1 g |
|
Postup
-
1
Do misy preosejeme múku, kakao, prášok do pečiva a perníkové korenie, pridáme cukor, lekvár, vajcia, mlieko a vymiešame hladké husté tekuté cesto. Vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 170 °C 15–20 minút. Upečený plát vyklopíme, obrátime, strhneme z neho papier a necháme vychladnúť.
- 2
Vo vodnom zohrejeme kúpeli lekvár a rum. Plát prekrojíme vodorovne na polovicu a potrieme lekvárovou zmesou.
- 3
Maková pena: Smotanu vyšľaháme s cukrom dotuha. V inej miske zmiešame tvaroh s makom, so škoricou a zľahka primiešame šľahačku. Takto pripravenú zmes rovnomerne rozotrieme na perníkový korpus s lekvárom a dáme do chladničky stuhnúť.
Tiež perníkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Vtedyby to bolo snáď ešte lepšie. Tento koláč sa mi zdá byť skvelý
Pěna by nejspíš přikrytí plátem těsta nepřežila - spadnutí, vytlačení váhou.