Pečené jahňacie mäso
Pečené jahňacie mäso

Jahňací hrebienok so zeleninou na víne

Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 14. októbra 2019
Jahňací hrebienok so zeleninou na víne
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

800 g
20 g strúhaný
100 g
20 g
Zelenina:
400 g
100 g
100 g
100 g
100 g
50 g
20 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Očistený jahňací hrebienok osolíme, okoreníme a sprudka opečieme v panvici na oleji zo všetkých strán. Potom ho pečieme v rúre pri 185 °C asi 12 minút, aby mäso ostalo v strede ružové.

  2. 2

    Potom mäso potrieme dijonskou horčicou a posypeme petržlenovou vrstvou, ktorú pripravíme rozmixovaním čerstvej vňate so strúhankou a s parmezánom.

  3. 3

    Zelenina: Sprudka osmažíme na oleji na kocky nakrájanú zeleninu, pridáme cukor, paradajkový pretlak, ružové víno a necháme asi 8 minút podusiť. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Podávame k jahňaciemu hrebienku.

Diskusia k receptu