Jahňací hrebienok so zeleninou na víne
Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 14. októbra 2019
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 14. októbra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Očistený jahňací hrebienok osolíme, okoreníme a sprudka opečieme v panvici na oleji zo všetkých strán. Potom ho pečieme v rúre pri 185 °C asi 12 minút, aby mäso ostalo v strede ružové.
- 2
Potom mäso potrieme dijonskou horčicou a posypeme petržlenovou vrstvou, ktorú pripravíme rozmixovaním čerstvej vňate so strúhankou a s parmezánom.
- 3
Zelenina: Sprudka osmažíme na oleji na kocky nakrájanú zeleninu, pridáme cukor, paradajkový pretlak, ružové víno a necháme asi 8 minút podusiť. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Podávame k jahňaciemu hrebienku.
Tiež jahňacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu