Zemiakové lievance
Zemiakové lievance

Zemiakové lievance s tvarohom a hruškovým pyré

Ľubomír Galbavý
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Meet and Eat v Piešťanoch, 1. októbra 2019
Zemiakové lievance s tvarohom a hruškovým pyré
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

500 g
15 g
1 ks
50 g
štipka
1 ks väčšia
100 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Uvarené olúpané zemiaky nastrúhame, pridáme rozpustené maslo, soľ, vajce a kukuričný škrob. Vymiesime zmes, z ktorej tvarujeme lievance a pečieme ich na panvici z oboch strán.

  2. 2

    Hrušky očistíme, dáme variť do osladenej vody so škoricou. Keď sú uvarené, rozmixujeme ich (nemusíme celkom dohladka, aby ostali aj kúsky ovocia).

  3. 3

    Hrudkový tvaroh prepasírujeme cez sitko, zriedime smotanou a dochutíme cukrom. Vychladenú smotanu vyšľaháme a pridáme brusnicový džem. Týmito ingredienciami ľubovoľne zdobíme zemiakové lievance.

Diskusia k receptu