Zemiakové lievance s tvarohom a hruškovým pyré
Ľubomír Galbavý
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Meet and Eat v Piešťanoch, 1. októbra 2019
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Meet and Eat v Piešťanoch, 1. októbra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Uvarené olúpané zemiaky nastrúhame, pridáme rozpustené maslo, soľ, vajce a kukuričný škrob. Vymiesime zmes, z ktorej tvarujeme lievance a pečieme ich na panvici z oboch strán.
- 2
Hrušky očistíme, dáme variť do osladenej vody so škoricou. Keď sú uvarené, rozmixujeme ich (nemusíme celkom dohladka, aby ostali aj kúsky ovocia).
- 3
Hrudkový tvaroh prepasírujeme cez sitko, zriedime smotanou a dochutíme cukrom. Vychladenú smotanu vyšľaháme a pridáme brusnicový džem. Týmito ingredienciami ľubovoľne zdobíme zemiakové lievance.
Tiež lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu