Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablkový koláč na spôsob baklavy

Ľubomír Galbavý
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Meet and Eat v Piešťanoch, 4. októbra 2019
Jablkový koláč na spôsob baklavy
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

12-16 plátov
100 g
100 g
100 g
100 g
Sirup:
1,5 šálky
1,25 šálky
kúsok

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zomelieme orechy, očistíme a nastrúhame jablká. Pridáme práškový cukor a všetko premiešame.

  2. 2

    Uvaríme cukrový sirup: Do hrnca nasypeme kryštálový cukor, zalejeme vodou a ešte prihodíme kúsok citróna aj s kôrou. Dobre rozmiešame, kým sa cukor nerozpustí a necháme prevrieť asi 5–10 minút.

  3. 3

    Cesto vrstvíme do pekáča, potierame ho prepusteným maslom a posýpame orechmi s jablkami. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C. Upečenú zalejeme pripraveným sirupom.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Ovocné, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené, Jesenné ovocie

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@garanco , podobné, ale myslím si, že je ešte tenšie, ako priesvitný papier. U nás ho asi nie je dostať, ale dá sa použiť aj štrudlové.
1x garanco
@evanaaa (4.10.2019 21:23)

Ďakujem. Keď je človek lenivý, tak sa pýta a nehľadá.
Dnes som sa opýtala aj uja Gúgla, našla som recepty, aj veľmi zaujímavé video (v ruštine) s pomerne jednoduchým návodom na prípravu tohto cesta, no aj tak je to babračka
1x evanaaa
Chybka se děje v komentoch pod receptom - ostává v krabičce i po odeslání. Jinde - Diskusia/Zážitek je to ok.
1x evanaaa