Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablkový koláč na spôsob baklavy

Ľubomír Galbavý
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Meet and Eat v Piešťanoch, 4. októbra 2019
Jablkový koláč na spôsob baklavy
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

12-16 plátov
100 g
100 g
100 g
100 g
Sirup:
1,5 šálky
1,25 šálky
kúsok

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zomelieme orechy, očistíme a nastrúhame jablká. Pridáme práškový cukor a všetko premiešame.

  2. 2

    Uvaríme cukrový sirup: Do hrnca nasypeme kryštálový cukor, zalejeme vodou a ešte prihodíme kúsok citróna aj s kôrou. Dobre rozmiešame, kým sa cukor nerozpustí a necháme prevrieť asi 5–10 minút.

  3. 3

    Cesto vrstvíme do pekáča, potierame ho prepusteným maslom a posýpame orechmi s jablkami. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C. Upečenú zalejeme pripraveným sirupom.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Filo cesto kúpite v Kauflande ja ho často používam .Robím z toho baklavu na slano na sladko a rôzne štrúdle.Je výborné,tenuké po upečení chrumkavé.
Aj jablková baklava môže byť výborná,určite ho vyskúšam.Mám rada šťavnaté ovocné koláče,ktoré sú menej kalorické ako plnkové.
@evanaaa (4.10.2019 21:23)

Ďakujem. Keď je človek lenivý, tak sa pýta a nehľadá.
Dnes som sa opýtala aj uja Gúgla, našla som recepty, aj veľmi zaujímavé video (v ruštine) s pomerne jednoduchým návodom na prípravu tohto cesta, no aj tak je to babračka

Pridaj komentár k receptu: