Venčeky s rumovým krémom z Čiech
Ján Halaj
z reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 9. októbra 2019
z reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 9. októbra 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
35 minút
na 185 °C
na 185 °C
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
250 ml |
|
50 g |
|
4 ks |
|
štipka |
|
Plnka: | |
300 ml |
|
75 g |
|
2 bal. |
|
20 ml |
|
350 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu s maslom. Do vriacej vody prisypeme naraz preosiatu múku a poriadne sústavne premiešavame. Hmota by sa po pár minútach nemala lepiť na hrniec.
- 2
Po miernom vychladnutí do nej pridávame jedno vajce po druhom a zakaždým dôkladne zapracujeme. Cesto preložíme do cukrárskeho vrecúška a nastriekame na vymastený plech venčeky. Pečieme pri 185 °C asi 35 minút do zlatohneda.
- 3
Plnka: Z mlieka, cukru, rumu a Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pudingu vmiešame vyšľahanú šľahačku. Venčeky po vychladnutí prekrojíme na polovicu a plníme krémom.
- 2
Podobný krém jako u tohoto receptu, býval dole ve větrníku a na něm šlehačkový karamelový.
Do krému do věnečků se právě moc másla nedává - tuk nepřevládá, naopak.