Dulový rôsol s domácim zemiakovým chlebom
Ľubomír Galbavý
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Meet and Eat v Piešťanoch, 30. septembra 2019
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Meet and Eat v Piešťanoch, 30. septembra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Olúpanú dulu zbavíme jadierok, nakrájame na malé kocky a dáme variť s vodou a so zázvorom. Po niekoľkých minútach pridáme cukor. Keď je dula uvarená, zmes rozmixujeme a pridáme namočenú želatínu. Zmes vylejeme na plech, necháme stuhnúť a nakrájame na ľubovoľné kúsky.
- 2
Chlieb: Do misy dáme všetky suroviny, zemiak nastrúhame, miesime 20 minút, cesto preložíme do vymasteného a vysypaného pekáča a necháme pod utierkou hodinu kysnúť. Vykysnuté cesto pečieme 15 minút pri teplote 210 °C a potom 45 minút pri 170 °C.
Tiež rôsol:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu