Ryža s králikom à la Valenciana
Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 25. septembra 2019
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 25. septembra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
400 g |
|
800 g |
|
400 g |
|
150 g |
|
200 g |
|
100 g (rôzna biela fazuľa používaná na výrobu typickej valenciánskej paelly) |
|
100 ml |
|
12 g |
|
2 strúčiky |
|
1 vetvička |
|
3 g |
|
|
|
|
|
3 l |
|
Postup
-
1
V panvici na paellu rozohrejeme olivový olej, pridáme na kúsky nakrájané kuracie a králičie mäso. Mäso zľahka opečieme a pridáme ošúpanú a na kúsky nakrájanú paradajku, najemno nakrájaný cesnak, soľ a korenie. Restujeme asi 7 minút.
- 2
Potom pridáme mletú papriku, tak, aby sme ju nespálili, a pod pokrievkou dusíme 20 minút. Pridáme oba druhy fazule a podusíme ďalších 10 minút. Pridáme šafran, rozmarín, ryžu a vodu. Varíme 15 minút bez pokrievky. Odstavíme a necháme ryžu absorbovať vodu.
Tiež paella:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu