Ryža s králikom à la Valenciana

Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 25. septembra 2019
Ryža s králikom à la Valenciana
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

400 g
800 g
400 g
150 g
200 g
100 g (rôzna biela fazuľa používaná na výrobu typickej valenciánskej paelly)
100 ml
12 g
2 strúčiky
1 vetvička
3 g
3 l




Postup

  1. 1

    V panvici na paellu rozohrejeme olivový olej, pridáme na kúsky nakrájané kuracie a králičie mäso. Mäso zľahka opečieme a pridáme ošúpanú a na kúsky nakrájanú paradajku, najemno nakrájaný cesnak, soľ a korenie. Restujeme asi 7 minút.

  2. 2

    Potom pridáme mletú papriku, tak, aby sme ju nespálili, a pod pokrievkou dusíme 20 minút. Pridáme oba druhy fazule a podusíme ďalších 10 minút. Pridáme šafran, rozmarín, ryžu a vodu. Varíme 15 minút bez pokrievky. Odstavíme a necháme ryžu absorbovať vodu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia