Tvarohové „sochniky“ z Ukrajiny
Ján Halaj
z reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 7. októbra 2019
z reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 7. októbra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
20 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Plnka: Zmiešame tvaroh, jeden žĺtok, 30 g múky, 40 g cukru a kyslú smotanu. Vypracujeme hladkú plnku.
- 2
Cesto: Vyšľaháme maslo s práškovým cukrom dopenista a pridáme žĺtky, múku, soľ a kypriaci prášok. Vypracujeme hladké cesto a dáme ho do chladničky na 10 minút.
- 3
Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme kruhy s priemerom asi 5 cm a plníme ich tvarohovou plnkou. Potom preložíme na polovicu. Pripravené taštičky ukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C 25–30 minút dozlatista.
Tiež tvarohové koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu