redakcia fotka

@redakcia

redakciaBratislava5539 dní na Vareche
Pod touto prezývkou komunikuje tím ľudí okolo Varecha. sk s používateľmi portálu. Ak nám chceš niečo odkázať, použi funkciu "Upozorni admina" alebo nám... Viac »
prazdny

Tvarohovo-tekvicová torta s makom

Torty

Tekvicová vrstva: Tekvicu rozkrojíme, vyberieme vnútro a zvyšok pečieme v rúre 15 minút na 180 °C....

prazdny

Kysnuté srdiečko s medom

Koláče

Pečenie je hra a o vianočnom to platí zvlášť. Jej pravidlá nám zanechali naše šikovné staré mamy a...

prazdny

Kalerábový eintopf s mäsovými guľkami

Hovädzie mäso

Zeleninu očistíme, mrkvu a kaleráb nakrájame na 1 cm hrubé hranolčeky, zemiaky na väčšie kocky a cibuľu nadrobno.

prazdny

Zeleninová štrúdľa s teľacím mäsom

Hlavné jedlá

Cesto: Múku preosejeme, spravíme jamku, pridáme soľ, vodu, ocot a olej, vymiešame cesto,...

prazdny

Šošovicové placky s tekvicovo-cuketovým šalátom

Bezmäsité jedlá

Placky: Šošovicu s ryžou vložíme do misky so 400 ml studenej vody, pridáme kyslú smotanu a soľ....

prazdny

Cuketové závitky so zeleninovou ryžou

Bezmäsité jedlá

Cuketu umyjeme, nakrájame na 4 mm plátky. Odrezky a malé plátky (asi 120 g) nakrájame na malé...

prazdny

Karfiolový „steak“ na cviklovom hummuse

Bezmäsité jedlá

Cviklový hummus: Najskôr očistíme cesnak a všetky suroviny na hummus vložíme do mixéra a rozmixujeme na homogénnu masu, dochutíme...

prazdny

Stehienka v cibuľovej omáčke s feniklovým kuskusom

Kuracie mäso

Mám rád sýte rustikálne jedlá. Na jednej strane ľahké, ale zároveň aj výživné. Predovšetkým v období...

prazdny

Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré

Hlavné jedlá

Na bravčovej masti orestujeme postrúhanú koreňovú zeleninu, šalotku a divé korenie dohneda. Pridáme umyté, očistené...

prazdny

Cícerové pirohy s diviačím mäsom a kôprovou omáčkou

Cestoviny

Umyté a očistené stehno z mladého diviaka vložíme do rozpustenej bravčovej masti spolu s rozmarínom, borievkami a konfitujeme pri...

prazdny

Srnčí chrbát so šípkovo-zemiakovými šiškami

Hlavné jedlá

Očistený a osušený srnčí chrbát grilujeme na panvici asi 2 minúty z každej strany. Necháme odpočinúť v alobale,...

prazdny

Diviačie plece s brusnicovou omáčkou a chlebovou knedličkou

Hlavné jedlá

Očistené umyté diviačie plece vložíme do rozpustenej bravčovej masti spolu s tymianom, borievkami, cesnakom, so šalotkami a konfitujeme...

prazdny

Jelení chrbát v orechovom cestíčku na kapustovom kréme

Hlavné jedlá

Umytý a očistený jelení chrbát grilujeme na panvici 1, 5 minúty z každej strany a necháme odpočinúť....

prazdny

Zajačia roláda s krúpkovo-slivkovou guľkou

Hlavné jedlá

Cítiť v nej vždy iný les a inú lúku. Nielen podľa druhu a veku zveri, ale...

prazdny

Placky z čiernej fazule s kalerábovým dipom

Bezmäsité jedlá

Na placky ošúpeme zemiaky, nakrájame ich na malé kocky a uvaríme v osolenej vode. Scedíme, cesnak...

prazdny

Cícerovo-quinoové karí

Bezmäsité jedlá

Zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a varíme 15–20 minút. Potom ich scedíme.

prazdny

Zubáč na šošovicovo-zemiakovom šaláte

Hlavné jedlá

V osolenej vode uvaríme šošovicu s cesnakom a bobkovým listom.

prazdny

Cícerový jogurtový šalát s pečeným lososom

Hlavné jedlá

Nepotrebovali na to doktorov ani profesorov. A predsa všetky prababičky sveta vedeli, že v struku fazule, ...

prazdny

Cisársky trhanec s dulovým krémom à la František Jozef I.

Dezerty

Vaječné bielky oddelíme od žĺtkov. Žĺtky zmiešame s múkou, mliekom, so soľou a s cukrom podľa...

prazdny

Líčka s medom a pivom à la Leopold I. Belgický

Bravčové mäso

Opracované líčka opečieme na oleji, osolíme a okoreníme. Na výpeku orestujeme cibuľu s cesnakom, pridáme med a...

prazdny

Tekvicovo-kokosový krém à la cisár Hirohito

Bezmäsité jedlá

Tekvicu nakrájame na väčšie kusy, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a dáme piecť pri 180 °C po dobu...

prazdny

Mušle sv. Jakuba na šošovici à la Izabela I. Španielska

Hlavné jedlá

Mušle opečieme z obidvoch strán na olivovom oleji. Ochutíme soľou a korením. Pridáme maslo a necháme dôjsť...