Pečená paprika plnená hráškovo-syrovým kuskusom
Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 26. septembra 2019
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 26. septembra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Kuskus zalejeme 500 ml vriacej vody, pridáme lyžicu olivového oleja a soľ. Premiešame a necháme odstáť, až kým kuskus neabsorbuje všetku tekutinu.
- 2
Hrášok uvaríme v osolenej vode. Polovicu rozmixujeme na pyré, dochutíme a polovicu odložíme bokom. Do uvareného kuskusu primiešame ovčí syr nakrájaný na kocky, zelený hrášok a hráškové pyré.
- 3
Umytú a vydlabanú papriku naplníme zmesou a prikryjeme vrškom z papriky. Poukladáme do pekáča, obložíme dochutenými drvenými paradajkami a dáme piecť do rozohriatej rúry na 180 °C 25 minút.
Tiež plnená paprika:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu