Teplý dezert
Teplý dezert

Salzburské ľahké „halušky“ z Rakúska fotorecept

Ján Halaj
z reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 11. októbra 2019
Salzburské ľahké „halušky“ z Rakúska (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

250 ml
120 g
60 g
1 ks
z 1 biocitróna
1 bal.
štipka
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Najskôr vyšľaháme vychladené bielky, pridáme vanilkový cukor, soľ, nastrúhanú citrónovú kôru a šľaháme ďalej. Postupne pridávame cukor a šľaháme tak dlho, kým sneh s cukrom nie je úplne tuhý.

    Salzburské ľahké „halušky“ z Rakúska (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom k hmote pridáme žĺtok a preosiatu múku.

    Salzburské ľahké „halušky“ z Rakúska (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z masy vykrajujeme veľké halušky, ktorú ukladáme do vhodnej nádoby na pečenie s vyšším okrajom. Pečieme 10 minút pri teplote 180 °C. Po vytiahnutí z rúry posypeme práškovým cukrom. podávame teplé.

    Salzburské ľahké „halušky“ z Rakúska (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

siuuu
@obor123 (11.10.2019 08:39)

Podľa mojej skúsenosti cca 8-9 vajíčok (jeden bielok má v priemere 30 g).
evanaaa
Nevidím konečný výsledok, ako vypadajú upečené halušky. Asi podobne ako snehové pusinky?
evanaaa
@radost , no vidíš, neviem, ako som sa ja dívala:) ešte som chcela napísať, že ten koláč hore nie sú halušky, vypadal ako nakrájané štvorce, tak som sa lepšie prizrela......
@haji , aj tebe ďakujem......je ich tam dobrý výber.
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia