Salzburské ľahké „halušky“ z Rakúska fotorecept
Ján Halaj
z reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 11. októbra 2019
z reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 11. októbra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
20 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Najskôr vyšľaháme vychladené bielky, pridáme vanilkový cukor, soľ, nastrúhanú citrónovú kôru a šľaháme ďalej. Postupne pridávame cukor a šľaháme tak dlho, kým sneh s cukrom nie je úplne tuhý.
-
2
Potom k hmote pridáme žĺtok a preosiatu múku.
-
3
Z masy vykrajujeme veľké halušky, ktorú ukladáme do vhodnej nádoby na pečenie s vyšším okrajom. Pečieme 10 minút pri teplote 180 °C. Po vytiahnutí z rúry posypeme práškovým cukrom. podávame teplé.
Z väčších vajec asi 8 ks, pekný deň:-)
Podľa mojej skúsenosti cca 8-9 vajíčok (jeden bielok má v priemere 30 g).
výsledok je na úvodnej fotke..
Evi, tento recept je pouze s jedním žloutkem, je však více receptů na Salzburger nockerl /i s více žloutky/: www.google.com/search?q=salcbursk%C3%A9+noky+recept&am...
Vybrala jsem recepty v češtině. Jde zadat do google i orig. název a vyjde jiný výběr v němčině. Tu jsou z něho obrázky:
www.google.com/search?q=salzburger+nockerl&sxsrf=A...
@haji , aj tebe ďakujem......je ich tam dobrý výber.