Tvarohový dezert s tapiokovými perlami a malinovou posýpkou
Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 15. októbra 2019
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 15. októbra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Metličkou vymiešame smotanu s vanilkovým cukrom do polotuha, následne vmiešame tvaroh a jogurt. V troche zohriatej smotany rozpustíme želatínu, ktorú sme predtým nechali asi 10 minút napučať v studenej vode, a vmiešame do tvarohovej zmesi. Nalejeme do foriem a necháme stuhnúť.
- 2
Tapiokové perly varíme v sherry s kryštálovým cukrom asi 15 minút, kým nie sú uvarené a z vína nevznikne sirup.
- 3
Malinová posýpka: Na posýpku zmiešame múku, práškový cukor, maslo a malinové pyré. Zmes rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre zohriatej na 180 °C 10 minút.
Tiež tvarohový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu