Tvarohový dezert
Tvarohový dezert

Tvarohový dezert s tapiokovými perlami a malinovou posýpkou

Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 15. októbra 2019
Tvarohový dezert s tapiokovými perlami a malinovou posýpkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

100 g
100 ml
100 g
50 ml
6 g
40 g
250 ml
50 g
Malinová posýpka:
40 g
30 g
30 g
30 ml




Postup

  1. 1

    Metličkou vymiešame smotanu s vanilkovým cukrom do polotuha, následne vmiešame tvaroh a jogurt. V troche zohriatej smotany rozpustíme želatínu, ktorú sme predtým nechali asi 10 minút napučať v studenej vode, a vmiešame do tvarohovej zmesi. Nalejeme do foriem a necháme stuhnúť.

  2. 2

    Tapiokové perly varíme v sherry s kryštálovým cukrom asi 15 minút, kým nie sú uvarené a z vína nevznikne sirup.

  3. 3

    Malinová posýpka: Na posýpku zmiešame múku, práškový cukor, maslo a malinové pyré. Zmes rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre zohriatej na 180 °C 10 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia