Sumček v slaninke s hlivovým paprikášom
Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 15. októbra 2019
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 15. októbra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
600 g (filety) |
|
16 plátkov |
|
120 g |
|
5 g |
|
150 g |
|
20 g |
|
50 g |
|
200 ml |
|
50 ml |
|
100 g |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
Halušky: | |
250 g |
|
100 g |
|
3 ks |
|
čerstvé (bazalka, petržlenová vňať, kôpor) |
|
|
Postup
-
1
Očistené filety sumčeka obalíme do pancetty a vložíme do rúry vyhriatej na 185 °C asi na 12 minút.
- 2
Paprikáš pripravíme tak, že v hrnci na oleji osmažíme pokrájanú cibuľu a cesnak dozlatista, pridáme paradajkový pretlak a údenú papriku, chvíľu ešte smažíme a zmes zalejeme vínom. Hlivu opražíme na masle a pridáme do pripravenej zmesi. Pridáme vývar a necháme pár minút redukovať.
- 3
Na záver do paprikáša vmiešame créme fraiche a ochutíme soľou a korením.
- 4
Halušky robíme klasickým spôsobom - zmiešame postrúhané zemiaky, múku a vajcia a do cesta ešte pridáme rozmixované čerstvé bylinky, čím halušky získajú zelenú farbu. Halušky nahádžeme do vriacej osolenej vody, uvaríme a scedíme.
Tiež pečená ryba:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu