Husacie prsia s pomarančovou polentou a mangoldom
Jozef Riska a Miroslav Kruft
zo Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 22. októbra 2019
zo Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 22. októbra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Husacie prsia opracujeme, osolíme, okoreníme a pridáme nasekanú šalviu. Kožu narežeme, prsia opečieme z oboch strán na panvici s olejom asi 5 minút z každej strany a dáme do rúry na 8 minút.
- 2
Vodu, pomarančovú šťavu, 100 g masla, nasekaný tymian a soľ dáme do hrnca a privedieme do varu. Pridáme polentu a za stáleho miešania varíme na miernom ohni, kým polenta nenadobudne hustú konzistenciu. Prelejeme do plechu, ktorý vystelieme potravinárskou fóliou, necháme vychladnúť a krájame na porcie.
- 3
Spodnú časť mangoldu blanšírujeme v osolenej vode asi 6 minút podľa veľkosti. Orestujeme ho na masle, osolíme a okoreníme.
Tiež husacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu