Husacie prsia
Husacie prsia

Husacie prsia s pomarančovou polentou a mangoldom

Jozef Riska a Miroslav Kruft
zo Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 22. októbra 2019
Husacie prsia s pomarančovou polentou a mangoldom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

600 g
50 g
400 ml
300 g
550 ml
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Husacie prsia opracujeme, osolíme, okoreníme a pridáme nasekanú šalviu. Kožu narežeme, prsia opečieme z oboch strán na panvici s olejom asi 5 minút z každej strany a dáme do rúry na 8 minút.

  2. 2

    Vodu, pomarančovú šťavu, 100 g masla, nasekaný tymian a soľ dáme do hrnca a privedieme do varu. Pridáme polentu a za stáleho miešania varíme na miernom ohni, kým polenta nenadobudne hustú konzistenciu. Prelejeme do plechu, ktorý vystelieme potravinárskou fóliou, necháme vychladnúť a krájame na porcie.

  3. 3

    Spodnú časť mangoldu blanšírujeme v osolenej vode asi 6 minút podľa veľkosti. Orestujeme ho na masle, osolíme a okoreníme.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: