redakcia nemá fotku

Redakcia

«1 2 ...306 »

Kačacie stehno v bylinkách na glazovanej mrkve Kačacie stehno v bylinkách na glazovanej mrkve

Očistené a osušené kačacie stehná opečieme z oboch strán na prepustenej kačacej masti. Pridáme nakrájanú mrkvu, bylinky, šalotku, cesnak a očistený nakrájaný pomaranč.

Morčacia roláda plnená kyslou kapustou Morčacia roláda plnená kyslou kapustou

<b>Morčacia roláda:</b> Nakrájanú cibuľu s kyslou kapustou opražíme, osolíme, okoreníme a podusíme. Morčacie prsia upravíme na plát, naplníme kyslou kapustou a zrolujeme. Obalíme v slanine, opečieme na panvici, potom vložíme do rúry rozohriatej na 180 °C a pečieme 7 minút.

Marinované kačacie prsia v brusnicovej omáčke Marinované kačacie prsia v brusnicovej omáčke

Hydinu mám veľmi rád, veď sa dá pripraviť na desiatky spôsobov. Mojou hlavnou inšpiráciou sú skúsenosti starých mám, ale rád vymýšľam aj kulinárske prekvapenia, lákavé pre oko i chuťové poháriky.

Teľací chrbát v zelenom korení (fotorecept) Teľací chrbát v zelenom korení (fotorecept)

Teľací chrbát očistíme, rozdelíme na 4 časti, posolíme a potrieme podrveným zeleným korením.

Divinová terina s marinovanými feferónkami Divinová terina s marinovanými feferónkami

Jelenie stehno umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Pokrájanú šalotku, cesnak a slaninu opražíme, pridáme nakrájané mäso, soľ, korenie, tymian, bobkový list a zalejeme červeným vínom. Dusíme 60 minút do zmäknutia.

Taštičky s kačacinou a pikantnou „chipotle“ Taštičky s kačacinou a pikantnou „chipotle“

Do kuchynského robota nasypeme múku a soľ a necháme ich zmiešať pri nízkej rýchlosti. Pridáme studené maslo nakrájané na kocky, 1 vajce a pomaly mixujeme, kým nevzniknú veľké hrudy. Pridáme studenú vodu a ocot a cesto dôkladne rozmixujeme. Potom ho rozdelíme na polovice, zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky na 30 minút.

Rezance s lososom, reďkovkou a so žeruchou Rezance s lososom, reďkovkou a so žeruchou

Všetky suroviny na dresing premiešame a necháme všetky chute prepojiť.

Kuracie supreme v tandoori masala s kuskusom Kuracie supreme v tandoori masala s kuskusom

Nemusí to byť len cudzokrajné korenie a papričky, aj chren, žerucha, reďkovka či zázvor dávajú jedlu nový rozmer. Podporujú apetít – v trávení aj vo vášni. Preto ich máme radi z oboch strán stola – ako kuchári i ako hostia.

Šalát s krevetami a karamelizovaným ananásom (fotorecept) Šalát s krevetami a karamelizovaným ananásom (fotorecept)

Ananás obalíme v cukre a skaramelizujeme na horúcej panvici. Pridáme brandy a necháme odpariť alkohol.


«1 2 ...306 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist