redakcia nemá fotku

Redakcia

«1 2 ...338 »

Kuracia galantína so slivkovo-orechovou plnkou Kuracia galantína so slivkovo-orechovou plnkou

Gaštanové pyré, bratislavské orechové rožteky, trdelník a štrúdle... Máme niekoľko orechových stálic, ktoré od čias našich praprababičiek svietia na gastronomickom sladkom nebi. Ale suché plody si rozumejú aj so slanou kuchyňou. Od predjedál až po dezerty sa s nimi dajú pripraviť nevšedné a pritom chuťovo veľmi ladiace kombinácie.

Domáci hruškový sirup (fotorecept) Domáci hruškový sirup (fotorecept)

Hrušky a citróny nakrájame.

Hruškový koláč z ovsených vločiek Hruškový koláč z ovsených vločiek

Cesto: Z ovsených vločiek, vajec, mlieka, múky, cukru, kypriaceho prášku a masla vymiešame cesto, ktoré roztlačíme do formy na pečenie a necháme v chladničke stuhnúť asi hodinu.

Tortička s čokoládovým krémom a hroznom Tortička s čokoládovým krémom a hroznom

Stačí sa pozrieť do prírody, slovenská jeseň je najpestrejším obdobím roka a v gastronómii to platí dvojnásobne. Veď často len načiahneme ruku a už v nej držíme jabĺčko, hrušku, slivky či bobule šťavnatého hrozna. Dajú sa využiť všade – od šalátov a predjedál cez ovocné polievky a hlavné jedlá až po dezerty. A chutia aj v pohári, s grádmi i bez nich...

Šalát z quinoy a pečenej tekvice Šalát z quinoy a pečenej tekvice

Quinou uvaríme podľa návodu na obale a necháme vychladiť. Tekvicu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a polejeme medom a trochou oleja a necháme zapekať v rúre zohriatej na 180 °C asi 20 minút.

Citrónové tortičky so sezamovými pusinkami (fotorecept) Citrónové tortičky so sezamovými pusinkami (fotorecept)

Na pusinky pomocou robota začneme miešať bielky do ľahkej peny a pomaly pridávame cukor, kým nevznikne lepkavá hmota. Hmotu preložíme do zdobiaceho vrecka a nanesieme požadovanú veľkosť na silikónom vystlaný plech. Jemne ich posypeme sezamom a pečieme pri 90 °C 1 hodinu.

Falošná sviečkovica s kôrkou z ľanových semienok Falošná sviečkovica s kôrkou z ľanových semienok

Fenikel očistíme a odrežeme spodnú drevnatú časť. Prekrojíme ho na štvrtiny a preložíme do zapekacej misky, pridáme šťavu z pomaranča a citróna, badián, osolíme, okoreníme a polejeme trochou olivového oleja. Dáme piecť do rúry zohriatej na 170 °C asi 30 minút.

Kačacie prsia s kurkumovým bulgurom Kačacie prsia s kurkumovým bulgurom

Kačacie prsia očistíme od kože a varíme sous vide pri 56 °C 2 hodiny (Pozn. red.: sous vide - metóda, pri ktorej sú potraviny zabalené vo vákuových vreckách varené pri nízkej, presne stanovenej teplote). Kožu naklepeme, osolíme, okoreníme a sprudka osmažíme na oleji. Použijeme ju ako oblohu.


«1 2 ...338 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist