redakcia nemá fotku

Redakcia

«1 2 ...311 »

Prsičká s grilovaným feniklom a so salsou Prsičká s grilovaným feniklom a so salsou

Na marinádu zmiešame všetky suroviny a potrieme ňou prsia a fenikel. Na salsu premiešame paradajky, zeler a olivy s olejom, dochutíme tymianom, soľou a citrónovou šťavou, odložíme.

Ražeň z kačacích pŕs a pomarančov Ražeň z kačacích pŕs a pomarančov

Letné grilovačky si vždy užívame aj my profesionáli. Nie sú len o jedle, ale aj o zábave, zážitku, stretnutí s priateľmi. Jedlo pri nich získava ďalší rozmer, svojskú chuť a nesmierne príťažlivú vôňu.

Zubáčom plnené štrúdľové batôžky (fotorecept) Zubáčom plnené štrúdľové batôžky (fotorecept)

Olivy nasekáme na drobné kúsky. Štrúdľové cesto odkrojíme do tvaru obdĺžnika a do stredu dáme baby špenát.

Šťuka na zelerovo-batátových plackách Šťuka na zelerovo-batátových plackách

Zeler a batáty očistíme, nastrúhame nahrubo, pridáme vajcia, na oleji opečenú cibuľku, nasekané čili, múku, soľ a bylinky. Cesto vypracujeme a necháme ho 5 minút odležať.

Šťuka na tymiane s opečenou zeleninou Šťuka na tymiane s opečenou zeleninou

Filety zo šťuky opláchneme studenou vodou. Osušíme. Filety ochutíme morskou soľou, mletým čiernym korením, citrónovou šťavou a olivovým olejom.

Sumec v slaninke na pikantnej salse Sumec v slaninke na pikantnej salse

Ryba – kráľovná sladkých vôd – si zaslúži aj titul kráľovnej stola. Je zdravá, ľahko sa trávi a v porovnaní so „slanou“ sestrou obsahuje menej škodlivín. Rád hosťom dokazujem, že sa dá aj pripraviť na desiatky chutných spôsobov...

Pečená bageta s plnkou a pancettou (fotorecept) Pečená bageta s plnkou a pancettou (fotorecept)

Bagetu rozkrojíme zvrchu do troch štvrtín a natrieme bylinkovým maslom.

Mrkvovo-orechová ovsená torta s polevou Mrkvovo-orechová ovsená torta s polevou

Očistenú a umytú mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, mrkvu dáme do nádoby, do ktorej pridáme nahrubo nasekané orechy, trstinový cukor, ovsenú múku, Zlatý klas a dve vajíčka.

Vyprážaná vianočka s mätovým dipom Vyprážaná vianočka s mätovým dipom

Vianočku nakrájame na tenšie plátky s hrúbkou asi pol centimetra. Medzi dva plátky vianočky poukladáme nadrobno nakrájanú čokoládu. Do nádoby rozbijeme vajcia, pridáme mlieko, cukor, škoricu a dôkladne rozšľaháme.

Lístkové taštičky s bravčovinou a jablkami Lístkové taštičky s bravčovinou a jablkami

Umyté a očistené bravčové mäso osolíme a okoreníme, vložíme do pripravenej nádoby a pečieme v rúre rozohriatej na 155 °C asi 100 minút.

Tuniakový šalát s divokou ryžou a avokádom Tuniakový šalát s divokou ryžou a avokádom

Na miernom ohni rozpálime kastról, do ktorého vlejeme asi 50 ml olivového oleja, na ktorom pražíme ryžu asi 3 minúty. Opraženú ryžu zalejeme vodou a osolíme. Ryžu privedieme do varu, kastról prikryjeme pokrievkou a ryžu vložíme do rúry zohriatej na 180 °C na 20 minút.


«1 2 ...311 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist