redakcia nemá fotku

redakcia

«1 2 ...359 »

Bažant v slaninke s mrkvovým pyré Bažant v slaninke s mrkvovým pyré

Bažanta vykostíme a rozdelíme na porcie stehná – prsia. Zo skeletu pripravíme vývar.

Morčacie stehno so zeleninou a s krúpkovými zemiakmi Morčacie stehno so zeleninou a s krúpkovými zemiakmi

Morčacie stehno nasolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Koreňovú zeleninu nakrájame na kocky, vložíme do vopred vymasteného pekáča, pridáme cibuľu, ochutené mäso, podlejeme vínom a vodou a pečieme pri 180 °C asi 1,5 hodiny.

Kuriatko s pečeňovou plnkou na hráškovom pyré Kuriatko s pečeňovou plnkou na hráškovom pyré

Pečeň orestujeme na pokrájanej šalotke, pridáme cesnak, korenie a necháme vychladnúť. Rožky nakrájame na kocky, z bielkov a zo soli vyšľaháme sneh a žĺtky vyšľaháme s posekanou petržlenovou vňaťou. Rožky namočené v mlieku vyžmýkame, zmiešame s restovanou pečeňou, so žĺtkami a snehom.

Kačacia paštéta s višňovou penou Kačacia paštéta s višňovou penou

Na oleji orestujeme posekanú šalotku, pokrájanú pečeň, pridáme bylinky, koňak, portské a koreniny. Odstavíme, pridáme maslo a rozšľahané vajíčka so žĺtkom. Všetko spolu rozmixujeme, nalejeme do foriem a pečieme vo vodnom kúpeli pri teplote 110 °C 30 minút.

Vyprážané kuracie stehná s batatovým pyré a so šalátom coleslaw Vyprážané kuracie stehná s batatovým pyré a so šalátom coleslaw

Niečo dobré z hydinového mäsa... Mám rád takéto výzvy, kde sa fantázii medze nekladú. No a práve kuracina, kačacina, husacina, mäso z perličky, prepelice či morky sa dajú pripraviť na desiatky spôsobov. Mojou hlavnou inšpiráciou sú skúsenosti starých mám, ale rád vymýšľam aj kulinárske prekvapenia, lákavé pre oko i chuťové poháriky. Nezabúdajúc však na staré známe, že menej je viac...

Rebarborové tiramisu (fotorecept) Rebarborové tiramisu (fotorecept)

Najskôr pripravíme kompót, ktorý musí byť studený. Rebarboru očistíme a nakrájame na asi 2 cm kúsky. Zmiešame s cukrom a necháme pustiť šťavu.

Mrkvový raw koláčik s tekvicovou zmrzlinou Mrkvový raw koláčik s tekvicovou zmrzlinou

Korpus: Mrkvu očistíme a nastrúhame. Vložíme do výkonného mixéra, pridáme ostatné ingrediencie na korpus a všetko spolu pomixujeme. Zmesou naplníme mafinové košíčky alebo iné misky, môžeme použiť aj tortovú formu.

Králičí „wellington“ na cviklovo-pórovom ragú Králičí „wellington“ na cviklovo-pórovom ragú

V panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme nakrájané šampiňóny. Dochutíme ich soľou, korením, zalejeme vínom a na miernom ohni zmes dusíme, až kým sa neodparí všetka voda zo šampiňónov a víno. Hotovú zmes necháme vychladnúť. Po vychladnutí zmes rozmixujeme spolu s jedným žĺtkom a cesnakom na paštétu.

Hovädzie líčka na smotane s karlovarskou knedľou Hovädzie líčka na smotane s karlovarskou knedľou

Líčka očistíme, umyjeme a osušíme. Mäso odblaníme a nakrájame na asi 50 g kúsky, osolíme a na oleji prudko opečieme zo všetkých strán, aby sa mäso zvonku uzavrelo, ale vnútri zostalo šťavnaté.

Jahňacie ragú s bryndzovými pirohmi Jahňacie ragú s bryndzovými pirohmi

Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred. Ošúpeme a najemno postrúhame. Z múky, vajca, zo soli a zemiakov uhnetieme cesto. Rozdelíme ho na dve polovice a necháme postáť asi 10 minút.

Jahňacie kotlety s plnenou slanou palacinkou Jahňacie kotlety s plnenou slanou palacinkou

Najskôr očistíme a odblaníme kotlety, ktoré osolíme, okoreníme a vložíme do vreciek aj s vetvičkou tymianu. Vákuujeme a varíme pri 54 °C aspoň 5 hodín.

Mufloní chrbát v amarantových pukancoch Mufloní chrbát v amarantových pukancoch

Figový džem: Figy nakrájame a dáme variť spolu s džúsom. Keď sú figy mäkké, rozmixujeme ich v mixéri na hmotu podobnú džemu a necháme vychladnúť.

Zemiakové gule s mangovou plnkou (fotorecept) Zemiakové gule s mangovou plnkou (fotorecept)

Zemiaky v šupke uvaríme. Vychladnuté ošúpeme, prelisujeme a zmiešame s múkou a so soľou. Necháme postáť.

Teľacie „osso buco“ na bylinkových gnocchi Teľacie „osso buco“ na bylinkových gnocchi

Zemiaky v šupke uvaríme, olúpeme ich a prelisujeme na kašu. Do prelisovaných zemiakov urobíme jamku, do ktorej pridáme múku, žĺtky, rozpustené maslo a soľ. Všetko riadne premiesime, aby vzniklo tuhé zemiakové cesto. Pridáme nadrobno nasekané bylinky a ešte raz premiesime.


«1 2 ...359 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist