redakcia nemá fotku

Redakcia

«1 2 ...308 »

Špargľa vo fašírke a v šunke Špargľa vo fašírke a v šunke

Na sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií a ako tvrdil už aj Hippokrates, rôznorodé liečivé účinky. Navyše dáva znamenie, že v kuchyni definitívne zavládla jar.

Ragú z králika na červenom víne (fotorecept) Ragú z králika na červenom víne (fotorecept)

Najskôr umyjeme a očistíme králika, rozdelíme ho na porcie, prípadne vykostíme. Do hrnca vlejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, opražíme, pridáme na drobné kocky nakrájanú mrkvu a petržlen, ktorý sme vopred očistili. Všetko spolu opražíme 2 – 3 minúty a pridáme naporciovaného králika. Všetko spolu premiešame, pridáme pretlak, bobkový list, soľ a korenie. Podlejeme červeným vínom a dusíme domäkka asi 45 minút. Priebežne podlievame vodou.

Hovädzie líčka s karfiolovo-špenátovým koláčom Hovädzie líčka s karfiolovo-špenátovým koláčom

Najskôr očistíme a umyjeme hovädzie líčka, zbavíme ich blán, opražíme nahrubo nakrájanú cibuľu s novým korením, bobkovým listom a celým čiernym korením. Pridáme líčka, opečieme z každej strany, podlejeme vlažnou vodou, pridáme soľ a dusíme do zmäknutia 45 – 60 minút.

Kolienko so šalátom zo zemiakov, z jabĺk a feniklu Kolienko so šalátom zo zemiakov, z jabĺk a feniklu

Veľkonočná gastronómia ma vždy fascinovala. Najmä v tradičnom poňatí starých mám, ktoré vedeli pripraviť neskutočne dobré jedlá. Pridávam k nim len štipku svojho vkusu, chute, podpisu.

Mrkvová torta s jablkami (fotorecept) Mrkvová torta s jablkami (fotorecept)

Žĺtky vyšľaháme s cukrom.

Kivi rezy Kivi rezy

Najprv pripravíme dve misky, bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich do tuhého snehu. Potom vyšľaháme žĺtky s kryštálovým cukrom a postupne pridávame múku, kakao, kypriaci prášok a jednu lyžicu rastlinného oleja. Zmesi spojíme dokopy a zľahka spolu premiešame.

Vanilkové veterníčky s ovocnou polevou Vanilkové veterníčky s ovocnou polevou

Príprava odpaľovaného cesta: V hrnci necháme zovrieť vodu a olej so štipkou soli. Keď zmes zovrie, prisypeme múku a uvaríme hustú kašu. Keď sa začne odliepať od nádoby, kašu odstavíme a postupne po jednom do nej zamiešame vajcia. Cesto dáme do cukrárenského vrecka s ozdobnou špičkou a nastriekame veterníky na vymastený a pomúčený plech.


«1 2 ...308 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist