redakcia nemá fotku

Redakcia

«1 2 ...321 »

Biskupský chlebík s kandizovaným ovocím (fotorecept) Biskupský chlebík s kandizovaným ovocím (fotorecept)

V mixéri vyšľaháme maslo s preosiatym cukrom dopenista. Po jednom prilievame vajcia.

Vianočné orechové sviečky Vianočné orechové sviečky

Všetky suroviny na cesto musia byť izbovej teploty, spolu ich zmiešame a vymiesime tuhé cesto, ktoré dáme odpočinúť do chladničky najlepšie cez noc. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme a nožom vykrojíme pásy v šírke kovových trubičiek na pečenie. Cestom obalíme trubičky a poukladáme ich na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C asi 20 minút.

Opitá čokoládová guľa s višňami Opitá čokoládová guľa s višňami

Trendy ženú kuchárov a cukrárov vpred – vymýšľať stále nové dezerty, postupy, kombinácie. Vianoce však musia silnejšie dýchať klasikou. Na „sviatky sviatkov“ sa radšej vraciame k chuťovým spomienkam na detstvo.

Karamelová panna cotta s čokoládou (fotorecept) Karamelová panna cotta s čokoládou (fotorecept)

V hrnci privedieme 230 ml smotany do varu a zalejeme ňou polámanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Rozpustenou čokoládou naplníme pripravené sklenené poháre asi do 1/3.

Grilážky Grilážky

Advent vonia na sto spôsobov. Veď sa pripravujú najhojnejšie sviatky roka. Z kuchýň cítiť citrusy, škoricu, kakao, vanilku, no a z tej mojej karamel. Jeho trochu pripálená chuť nesmie u nás chýbať na vianočnom, ale ani na ľahšom adventnom stole.

Kačacie parfait so šalotkovou omáčkou (fotorecept) Kačacie parfait so šalotkovou omáčkou (fotorecept)

Očistenú šalotku prekrojíme na mesiačiky, jemne skaramelizujeme s cukrom, zalejeme červeným vínom. Varíme a redukujeme, pridáme koreniaci prípravok aromat, badián a varíme do zmäknutia šalotky. Zahustíme škrobom. Surové kačacie prsia zbavené kože rozmixujeme na kašu.

Husacie stehno s kapustovými knedličkami Husacie stehno s kapustovými knedličkami

Husacie stehno osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre pri 150 °C 50 minút. Desať minút pred dopečením potrieme stehno medom.

Kačacia pečeň so zeleninou v lokši Kačacia pečeň so zeleninou v lokši

Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí zemiaky ošúpeme a popučíme. Pridáme hladkú a polohrubú múku, soľ a vypracujeme cesto, z ktorého urobíme valček, ktorý pokrájame na menšie kusy. Každý z týchto menších kusov vyvaľkáme do tvaru kruhu. Opečieme na panvici z obidvoch strán a na záver ponatierame roztopeným maslom.


«1 2 ...321 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist