redakcia fotka

@redakcia

redakciaBratislava3770 dní na Vareche
Pod touto prezývkou komunikuje tím ľudí okolo Varecha. sk s používateľmi portálu. Ak nám chceš niečo odkázať, použi funkciu "Upozorni admina" alebo nám... Viac »

Jaternice s krúpami

Bravčové mäso

Čisté črevá deň vopred namočíme do vody. Všetko mäso dáme variť do veľkého hrnca alebo kotla a vkladáme...

Bravčové srdce s tekvicovo-paprikovou omáčkou

Bravčové mäso

Bravčové srdce varíme asi 1–2 hodiny v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, celé...

Bôčik so žemľovo-slaninkovou plnkou

Bravčové mäso

Najprv pripravíme plnku: Cibuľu nakrájame, speníme na oleji, pridáme slaninu nakrájanú na kocky, pretlačený cesnak a...

Pomaly pečené rebrá s barbeque omáčkou

Bravčové mäso

Cibuľu nakrájame najdrobnejšie, ako sa dá, a smažíme ju na oleji 4–5 minút, až kým nezmäkne....

Bravčová panenka sous vide v pancette

Bravčové mäso

Panenku očistíme a naporciujeme na 200 g valčeky, ktoré osolíme a ochutíme čiernym korením. Spolu...

Kapustové krokety s fialovými zemiakmi

Bezmäsité jedlá

Kaleráb nakrájame na rovnaké kocky a vložíme do osolenej vody, kde ich uvaríme. Potom pridáme nakrájaný mladý...

Slaná torta zo zeleninových palaciniek a syrového krému

Bezmäsité jedlá

Cviklové palacinky: Cviklu rozmixujeme na hladkú hmotu, pridáme vodu, vajcia, osolíme a okoreníme. Nakoniec...

Zubáč so šafranovým feniklom a s estragónovou penou

Hlavné jedlá

Zubáča osolíme, okoreníme a opečieme na oleji s tymianom tak, aby koža bola chrumkavá, dĺžka pečenia záleží...

Karfiolové guľky na petržlenovej mrveničke

Bezmäsité jedlá

Karfiol nastrúhame najemno alebo pomelieme na mlynčeku, pridáme nastrúhaný parmezán, nastrúhanú mozzarellu, vajce, ...

Hubový „tatarák“ so zeleninovým ragú

Bezmäsité jedlá

Quinou namočíme na hodinu do studenej vody a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, dochutíme soľou, ...

Mrkvovo-tekvicový cheesecake s batatmi

Dezerty

Korpus: Maslové sušienky vymixujeme s maslom a hmotou vystelieme spodok formy na pečenie s priemerom 24 cm....

Odpaľovné veterníčky so slanými plnkami

Slané chuťovky

Cesto: V hrnci necháme zovrieť vodu s maslom a so soľou. Múku prisypeme naraz a miešame, až...

Minilangoše s troma druhmi peny

Bezmäsité jedlá

Z múky, zo smotany, z mlieka, vajca, droždia, zo soli a z cukru vypracujeme cesto,...

Ryžové guľky na kokosovej červenej šošovici

Bezmäsité jedlá

Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame nadrobno, rovnako kapiu a orestujeme v hrnci s olejom. Pridáme červenú...

Údený pstruh s citrónovým želé a chrenovou šľahačkou

Slané chuťovky

Želatínu namočíme na 5 minút do studenej vody.