redakcia nemá fotku

Redakcia

«1 2 ...334 »

Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou

Cesto: Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu pomaličky a dôkladne vymiešame. Cesto necháme odstáť približne hodinu pri izbovej teplote.

Hubové velouté s kuracím mäsom Hubové velouté s kuracím mäsom

Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu pomaličky a dôkladne vymiešame. Cesto necháme odstáť približne hodinu pri izbovej teplote.

Dubákové rezne v sezame Dubákové rezne v sezame

Očistené hubové klobúky nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm, osolíme a okoreníme. Každý postupne obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a nakoniec v sezamových semienkach a na rozpálenom oleji vypražíme z oboch strán dozlatista.

Prepelička na šampiňónovom ragú a zelenine Prepelička na šampiňónovom ragú a zelenine

Prepeličku osolíme, okoreníme a opečieme sprudka na rozpálenej panvici s olejom z jednej aj druhej strany, dáme na plech a dopečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 12 minút.

Tatarák z húb s domácimi hriankami Tatarák z húb s domácimi hriankami

Na olivovom oleji a masle speníme nadrobno posekanú šalotku a cesnak. Urestujeme dozlatista, pridáme pokrájané huby, podusíme asi 12 minút, dochutíme soľou, korením, pridáme nasekaný tymian a necháme vychladnúť.

Pikantné hubové ragú so zemiakovými plackami Pikantné hubové ragú so zemiakovými plackami

Nikdy nezabudnem na bedľu v trojobale – jedno z najmilovanejších jedál od mojej mamy. Dodnes sa toho neviem dojesť. Dubák a kozák v kapustnici, kuriatka do praženice, hubové omáčky k rybám a k mäsu, hliva v guláši, masliak v koláčiku... V lete ich mám najradšej čerstvé ako hlavnú surovinu jedál, inokedy aspoň ako svojskú koreninu.

Špekáčiky nakladané vo svetlom pive (fotorecept) Špekáčiky nakladané vo svetlom pive (fotorecept)

Pripravíme nálev z prevarenej vody, cukru a octu. Necháme vychladnúť. Potom pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, rozdrvený cesnak, prekrojenú čili papričku, soľ a nakoniec prilejeme pivo.

Pečené rebierka marinované v čiernom pive Pečené rebierka marinované v čiernom pive

Rebierka nakrájame na porcie a pridáme všetky ingrediencie, premiešame a dáme piecť na 160 °C domäkka.

Zapečený plnený zemiak v slaninke Zapečený plnený zemiak v slaninke

Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť, prekrojíme pozdĺžne v 1/3 zemiaku. Zemiak vydlabeme, vydlabanú hmotu zmiešame s bryndzou a nasekanou pažítkou a plníme do vydlabaného zemiaka.

Dánska pivná polievka Dánska pivná polievka

Do piva nalejeme pol litra vody. Chlieb nakrájame na malé kocky, ktoré ponoríme do tekutiny. Necháme zmäknúť asi 20 minút.

Krokety z plesňového syra s pivovo-hruškovým čatní Krokety z plesňového syra s pivovo-hruškovým čatní

Nivu a eidam nastrúhame, premiešame a tvoríme malé krokety, ktoré potom obalíme v múke, vo vajciach rozšľahaných s mliekom a v strúhanke (obalíme 2–krát, aby nevytiekol syr) a vyprážame v rozpálenom oleji.

Sviečkovica v pivnej omáčke so zemiakovo-oškvarkovým závinom Sviečkovica v pivnej omáčke so zemiakovo-oškvarkovým závinom

Bravčovú sviečkovicu osolíme, okoreníme, opečieme a dáme do rúry pri nízkej teplote asi 80 °C piecť 20 minút.

Jablkovo-orechový závin z pivného cesta Jablkovo-orechový závin z pivného cesta

Z múky, masti, piva a trochu soli pripravíme cesto. Rozvaľkáme a posypeme rozdrvenými piškótami.

Zubáč v pivnom cestíčku s krevetovou omáčkou Zubáč v pivnom cestíčku s krevetovou omáčkou

Z vajec, múky, piva a minerálky pripravíme hustejšie cestíčko (minerálku použijeme na prevzdušnenie cestíčka).

Pikantné krídelká s čedarovým dipom Pikantné krídelká s čedarovým dipom

Kuracie krídelká obalíme v zmesi soli, korenia, čili omáčky a oleja a pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C asi 35 minút.

Morský vlk s feniklom, zemiakmi a citrónovým maslom (fotorecept) Morský vlk s feniklom, zemiakmi a citrónovým maslom (fotorecept)

Nové zemiaky varíme v osolenej vode s feniklovou vňaťou. Medzitým vykostíme morského vlka, aby ostali filety. Fenikel nakrájajme na menšie kusy a pridáme 3–4 strúčiky cesnaku. Potom pridáme olivový olej, maslo, soľ, korenie, polovicu citróna a dáme piecť pri 170 °C.

Balzamikom ochutený šalát z grilovaného baklažánu a cukety Balzamikom ochutený šalát z grilovaného baklažánu a cukety

1. Baklažán a cuketu umyjeme, osušíme, pokrájame na 1 cm plátky, rozložíme na podnos a osolíme z oboch strán. Počkáme 20 minút, kým sa zelenina „nespotí", a znovu osušíme kuchynskými papierovými utierkami.

Listový šalát na pikantnom cícerovom hummuse Listový šalát na pikantnom cícerovom hummuse

Sušený cícer namočíme aspoň na 12 hodín. Potom vodu zlejeme a dáme variť. Medzitým pripravíme konfitovaný cesnak tak, že celú hlavičku cesnaku, na ktorej sme zrezali spodnú časť, pomaly varíme v olivovom oleji 20 minút.

Avokádový šalát s grilovanou cibuľou a rozbifom Avokádový šalát s grilovanou cibuľou a rozbifom

Z dubového šalátu vyrežeme hlúb a rozdelíme na listy, ktoré prepláchneme vo vode. Odporúčame prepláchnuť viackrát. Šalátové listy osušíme v odstredivke. Medzitým pripravíme rozbif. Mäso má mať izbovú teplotu.

Šošovicový šalát s mangoldom, artičokmi a halibutom Šošovicový šalát s mangoldom, artičokmi a halibutom

Šošovicu uvaríme v osolenej vode s tymianom. Zlejeme, pridáme maslo a premiešame. Na panvici orestujeme na plátky nakrájaný cesnak na olivovom oleji, pridáme mangold nakrájaný na 3 cm rezance, osolíme a okoreníme.


«1 2 ...334 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist