redakcia fotka

@redakcia

redakciaBratislava4620 dní na Vareche
Pod touto prezývkou komunikuje tím ľudí okolo Varecha. sk s používateľmi portálu. Ak nám chceš niečo odkázať, použi funkciu "Upozorni admina" alebo nám... Viac »
prazdny

Tradičný slovenský bryndzovník

Bezmäsité jedlá

Keby recept na tradičný bryndzovník zapadol prachom, bola by to veľká škoda. Pretože tento slaný koláč je dokonalý....

prazdny

Rebarborový džem s bazou

Využite sezónu rebarbory a bazy a spojte tieto dve rastlinky do výborného džemu.

prazdny

Pečené jahňacie stehno s feniklom a orechmi

Hlavné jedlá

Mäso poriadne nasolíme a okoreníme, dochutíme drvenými feniklovými semienkami a drvenými orechmi. Aby mäso počas pečenia...

prazdny

Kozľacina s okrou v paradajkovej omáčke

Hlavné jedlá

Na marinádu dáme do misky kyslú smotanu, pridáme dva strúčiky cesnaku, ktorý nakrájame nadrobno a...

prazdny

Bryndzová nátierka s chrenom

Bezmäsité jedlá

Bryndza je slovenský gastronomický poklad, je slávna aj zdravá....

prazdny

Krvavá Mary (Bloody Mary)

Nápoje

Podmaní si vás zaujímavou kombináciou chute paradajkovej šťavy a korenistého tabasca. Bloody Mary alebo Krvavá Mary....

prazdny

Konfitované kačacie prsia s kapustou a knedľou

Hlavné jedlá

Pripravte si spolu s kuchárom Alexom z penziónu Starý hostinec vo Svätom Antone konfitované kačacie prsia podávané...

prazdny

XXL makrónky s malinami

Dezerty

Na prípravu použijeme bielky, ktoré oddelíme od žĺtkov 3 dni vopred a necháme ich odležať, ...

prazdny

Grilovaný rib eye steak so zeleninovým šalátom

Hovädzie mäso

Rib eye steak pripravujeme z mäsa, ktoré zrelo 3–4 týždne, vtedy je jeho konzistencia ideálna....

prazdny

Pečená šunka s maslovou zeleninou a vajíčkovou penou

Bravčové mäso

Zaúdenú šunku z pleca alebo stehna najlepšie deň vopred uvaríme domäkka v mierne osolenej vode spolu s...

prazdny

Guacamole

Bezmäsité jedlá

Tradičná mexická avokádová nátierka, ktorá chutí vynikajúco, to je guacamole.

prazdny

Tapas s nakladanou paprikou

Slané chuťovky

Manchego je syr vyrábaný v španielskej oblasti La Mancha z mlieka oviec plemena Manchega. Zreje od...

prazdny

Základný recept na kysnuté cesto

Koláče

Základom prípravy kysnutého cesta je vždy zvlášť zmiešať sypké suroviny a potom pridávať tekuté suroviny....

prazdny

Viedenský tafelspitz s pažítkovým dresingom

Hovädzie mäso

Rakúsko–uhorskú špecialitu tafelspitz preslávil cisár František Jozef I. , bolo to jeho najobľúbenejšie jedlo. Na...