redakcia fotka

@redakcia

redakciaBratislava3665 dní na Vareche
Pod touto prezývkou komunikuje tím ľudí okolo Varecha. sk s používateľmi portálu. Ak nám chceš niečo odkázať, použi funkciu "Upozorni admina" alebo nám... Viac »

Salzburské ľahké „halušky“ z Rakúska

Dezerty

Najskôr vyšľaháme vychladené bielky, pridáme vanilkový cukor, soľ, nastrúhanú citrónovú kôru a šľaháme ďalej....

Torta „Eszterházy“ z Maďarska

Torty

Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom na hustú penu, postupne pridáme žĺtky a olej spolu s mliekom.

Perník so slivkovým lekvárom a s makovou penou z Rakúska

Koláče

Všeličo nám pripomína chvíle cestovania – suveníry, fotografi e či videá, fľaša vína... Nuž a fajnšmeker si prinesie recepty národných kuchýň.

Slivkový kečup k mäsu a syru

Prílohy

Slivky odkôstkujeme, nakrájame na kúsky a zalejeme 100 ml vody a jablčným octom.

Krevetový kebab s mangovým čatní

Hlavné jedlá

Mangové čatní: Mango nakrájame na kocky. V panvičke speníme pokrájanú šalotku, pridáme mango, posypeme...

Jahňacie lýtko na šípkovej omáčke

Hlavné jedlá

Jahňacie lýtko prudko opečieme z každej strany na rozohriatej masti. Mäso preložíme do pekáča a pridáme...

Plnené jablká v lístkovom ceste

Koláče

Jesenné ovocie je pre mňa zdrojom veľkej radosti. Vždy premýšľam, do akého jedla sa hodí, a...

Rybacia živánska

Hlavné jedlá

Nakrájame rybu, zemiaky, slaninu, papriku, cibuľu, pór a fenikel.

Panvica na spôsob „jambalaya“

Kuracie mäso

Jednoduchá a rýchla príprava, málo riadu, využitie kvalitných, no na pohľad nie tých najkrajších zvyškov....

Dezert z tapioky, bielej čokolády a kešu orieškov

Dezerty

Do rajnice nalejeme mlieko, pridáme cukor a tapiokové perly. Za stáleho miešania varíme asi 20 minút....

Kalerábová polievka s tekvicovými semienkami

Bezmäsité jedlá

Cibuľu, cesnak a kaleráb očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Do hrnca dáme olivový olej, pridáme...

Rumpsteak s tapiokovými zemiakmi

Hovädzie mäso

Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého korenia a bobkového...

Krúpková polievka s pikantným hovädzím rebrom

Hovädzie mäso

Rebrá umyjeme, do hrnca k nim pridáme studenú vodu, celé čierne korenie, horčičné semienka, koriandrové...

Paradajkovo-avokádový šalát so sezamom a s lososom

Hlavné jedlá

Semienka sa stali doslova hitom moderného kulinárstva a výživy. Ja však pri nich spolu s ďalšími nadšencami –...