Ovocné želé
Ovocné želé

Ovocné želé s ricottovým krémom

Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 16. októbra 2019
Ovocné želé s ricottovým krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

400 g čerstvé (čučoriedky, maliny, jahody, černice, ríbezle)
50 g
200 ml
1 ks
3 g
80 ml
80 g
50 g
Piškóta:
2 ks
70 g
70 g




Postup

  1. 1

    Sekt s kryštálovým cukrom a trochou citrónovej šťavy privedieme do varu, pridáme agar a necháme ešte asi minútu variť. Túto zmes vlejeme do formy, ktorú sme predtým vystlali fóliou a naukladali sme do nej očistené ovocie. Necháme stuhnúť v chladničke.

  2. 2

    Smotanu a vanilkový cukor vyšľaháme do polotuha a vmiešame ricottu.

  3. 3

    Na piškótu pripravíme z bielkov, hladkej múky a práškového cukru hladké cesto, ktoré pomocou malej stierky rozotrieme na silikón. Pečieme pri 180 °C asi 5 minút.

Diskusia k receptu