Ovocné želé s ricottovým krémom
Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 16. októbra 2019
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 16. októbra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
400 g čerstvé (čučoriedky, maliny, jahody, černice, ríbezle) |
|
50 g |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
3 g |
|
80 ml |
|
80 g |
|
50 g |
|
Piškóta: | |
2 ks |
|
70 g |
|
70 g |
|
Postup
-
1
Sekt s kryštálovým cukrom a trochou citrónovej šťavy privedieme do varu, pridáme agar a necháme ešte asi minútu variť. Túto zmes vlejeme do formy, ktorú sme predtým vystlali fóliou a naukladali sme do nej očistené ovocie. Necháme stuhnúť v chladničke.
- 2
Smotanu a vanilkový cukor vyšľaháme do polotuha a vmiešame ricottu.
- 3
Na piškótu pripravíme z bielkov, hladkej múky a práškového cukru hladké cesto, ktoré pomocou malej stierky rozotrieme na silikón. Pečieme pri 180 °C asi 5 minút.
Tiež ovocné želé:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu