Plnené jablká v lístkovom ceste
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Meet and Eat v Piešťanoch, 30. septembra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Jesenné ovocie je pre mňa zdrojom veľkej radosti. Vždy premýšľam, do akého jedla sa hodí, a teším sa na chvíle experimentovania. Kombináciám, ktoré už fungujú niekoľko desaťročí, hoci Zobraziť celý popisJesenné ovocie je pre mňa zdrojom veľkej radosti. Vždy premýšľam, do akého jedla sa hodí, a teším sa na chvíle experimentovania. Kombináciám, ktoré už fungujú niekoľko desaťročí, hoci aj spojeniu jablko – mak či hruška – syr, rád dávam novú tvár. Plody jesene si to zaslúžia, veď rástli vo voľnej prírode od jari a odvtedy naberali svoju chuť a silu. A keď sa zahryznem do jesennej hrušky odtrhnutej zo stromu, nostalgicky ma to vracia do detstva...
porcie
Postup
-
1
Spravíme plnku z mletého maku, cukru, zo slivkového lekváru a z nakrájaného čerstvého hrozna.
- 2
Jabĺčka ošúpeme, vykrojíme stred a naplníme pripravenou zmesou.
- 3
Rozvaľkáme lístkové cesto, vykrojíme štvorce podľa veľkosti jabĺk. Jablko dáme do stredu štvorca, zabalíme, potrieme vajíčkom a dáme piecť pri 180 °C.
Tiež plnené jablká:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu