Žemľovka s karamelizovanými jablkami
Ľubomír Galbavý
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Meet and Eat v Piešťanoch, 2. októbra 2019
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Meet and Eat v Piešťanoch, 2. októbra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
45 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Tvaroh vymiešame s 2 PL cukru a so žĺtkom. Jablká olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na plátky. Pokvapkáme citrónovou šťavou.
- 2
Bielky vyšľaháme na riedku penu, primiešame dve lyžice cukru, postavíme do vodného kúpeľa a vyšľaháme na tuhý sneh. Zvyšný cukor rozpustíme na panvici na zlatý karamel, prilejeme 100 ml vody, pridáme škoricu, jablká a premiešame.
- 3
Rúru predhrejeme na 180 °C. Zmiešame smotanu s práškovým cukrom a do zmesi namočíme plátky chleba. Do formy naukladáme navlhčený chlieb, potom tvarohovú vrstvu, jablká a hrozienka. Navrch nanesieme sneh a pečieme 15 minút.
Tiež tvarohová žemľovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
No, nevím. Spíš bych hádala na toustový chléb.
Sám název "žemlovka" je odvozen od žemle a ne od chleba, vidím na světlý toustový chléb.
ok. dakujem