Konfitované kačacie stehno s lokšou a červenou kapustou
zo Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 21. októbra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Pozvánka na hus a kačicu je zážitkom jesene, akým vieme nadchnúť aj najnáročnejšieho labužníka. Veď naša tradičná kombinácia s kapustou a lokšou či pečeňou plnená Zobraziť celý popisPozvánka na hus a kačicu je zážitkom jesene, akým vieme nadchnúť aj najnáročnejšieho labužníka. Veď naša tradičná kombinácia s kapustou a lokšou či pečeňou plnená lokša sú neprekonateľné. Najmä s poctivými surovinami a poctivou prípravou.
porcie
Postup
-
1
Kačacie stehná poriadne nasolíme a okoreníme. Masť rozpustíme, stehná vložíme do pekáča a zalejeme masťou. Dáme konfitovať do rúry vyhriatej na 90 °C asi na 8 hodín.
- 2
Lokše: Zemiaky uvarené v šupke očistíme a prepasírujeme na pomúčenú dosku. Pridáme múku, soľ a vypracujeme elastické cesto. Z cesta vytvarujeme šúľok, ktorý rozrežeme na rovnako veľké kúsky. Tie vyvaľkáme do tvaru placiek a opekáme nasucho na panvici či platni.
- 3
Kapustu nakrájame na rezance. Cibuľu nakrájanú nadrobno orestujeme na bravčovej masti dozlata. Pridáme cukor a skaramelizujeme. Vložíme kapustu, pridáme soľ a podusíme ju 10–15 minút. Potom podlejeme červeným vínom a vodou, pridáme škoricu a klinček, dusíme domäkka a podlievame vodou. Dochutíme cukrom, soľou, vínnym octom.
Tiež kačacie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu