Srnčí chrbát s batatovým gratinom
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 17. októbra 2019

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Postup
-
1
Na vyhriatej panvici s olejom osmažíme srnčí chrbát zo všetkých strán. Do panvice pridáme tymian, strúčik cesnaku a 50 g masla a všetko vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C asi na 8 minút
- 2
Batatový gratin: Do vymastenej formy na pečenie poukladáme natenko narezané bataty, zemiaky a parmezán, ktoré zalejeme soľou a mletým čiernym korením ochutenou horúcou smotanou. Pečieme v rúre zohriatej na 160 °C asi hodinu.
- 3
Brokolicové pyré: Nakrájanú brokolicu vložíme do vriacej vody, pridáme gorgonzolu a povaríme asi 5 minút. Potom zmes rozmixujeme dohladka.
- 4
Na omáčku v hrnci osmažíme na oleji šalotku s cesnakom dozlatista, pridáme víno a necháme zredukovať na konzistenciu sirupu. Potom prilejeme vývar a chvíľu ešte varíme. Do už odstavenej omáčky ešte vmiešame 100 g studeného masla.
Tiež srnčí chrbát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu