Srnčí chrbát
Srnčí chrbát

Srnčí chrbát s batatovým gratinom

Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 17. októbra 2019
Srnčí chrbát s batatovým gratinom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

600 g
400 g
200 g
80 g strúhaný
300 ml
300 g
50 g
200 ml
100 ml
100 g
20 g
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na vyhriatej panvici s olejom osmažíme srnčí chrbát zo všetkých strán. Do panvice pridáme tymian, strúčik cesnaku a 50 g masla a všetko vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C asi na 8 minút

  2. 2

    Batatový gratin: Do vymastenej formy na pečenie poukladáme natenko narezané bataty, zemiaky a parmezán, ktoré zalejeme soľou a mletým čiernym korením ochutenou horúcou smotanou. Pečieme v rúre zohriatej na 160 °C asi hodinu.

  3. 3

    Brokolicové pyré: Nakrájanú brokolicu vložíme do vriacej vody, pridáme gorgonzolu a povaríme asi 5 minút. Potom zmes rozmixujeme dohladka.

  4. 4

    Na omáčku v hrnci osmažíme na oleji šalotku s cesnakom dozlatista, pridáme víno a necháme zredukovať na konzistenciu sirupu. Potom prilejeme vývar a chvíľu ešte varíme. Do už odstavenej omáčky ešte vmiešame 100 g studeného masla.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: