Krevetový kebab
Krevetový kebab

Krevetový kebab s mangovým čatní

Ľubomír Galbavý
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Meet and Eat v Piešťanoch, 3. októbra 2019
Krevetový kebab s mangovým čatní
Foto: Pravda - Robert Hüttner
30 minút
príprava
5-6 minút
na 200 °C

Suroviny

800 g (olúpané)
1 stonka
100 ml
1 PL
Mangové čatní:
2 ks zrelé
2 ks
20 g
100 g
100 ml (alebo džús)




Postup

  1. 1

    Mangové čatní: Mango nakrájame na kocky. V panvičke speníme pokrájanú šalotku, pridáme mango, posypeme cukrom, občas zospodu premiešame. Keď sa vydusí všetka tekutina, pridáme mangový džús alebo pyré, posekanú petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme. Občas premiešame a necháme tekutinu vydusiť. Potom zahorúca premiestnime do dózy alebo pohára a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Do mixéra vložíme krevety, koriander, soľ a korenie. Premixujeme a po troškách pridávame sladkú čili omáčku dovtedy, kým sa nevytvorí hmota, ktorá sa dá tvarovať. Z krevetovej hmoty utvoríme v ruke valčeky asi 8 cm dlhé a natlačíme ich na špajdle.

  3. 3

    Rúru zohrejeme na 200 °C, plech potrieme olivovým olejom a kebaby poukladáme na plech tak, aby sa nedotýkali. Pečieme asi 5–6 minút. Kebaby podávame horúce s vychladeným mangovým čatní.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia