Krevetový kebab s mangovým čatní
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Meet and Eat v Piešťanoch, 3. októbra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
príprava
na 200 °C
Suroviny
800 g (olúpané) |
|
1 stonka |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
Mangové čatní: | |
2 ks zrelé |
|
2 ks |
|
20 g |
|
100 g |
|
100 ml (alebo džús) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Mangové čatní: Mango nakrájame na kocky. V panvičke speníme pokrájanú šalotku, pridáme mango, posypeme cukrom, občas zospodu premiešame. Keď sa vydusí všetka tekutina, pridáme mangový džús alebo pyré, posekanú petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme. Občas premiešame a necháme tekutinu vydusiť. Potom zahorúca premiestnime do dózy alebo pohára a necháme vychladnúť.
- 2
Do mixéra vložíme krevety, koriander, soľ a korenie. Premixujeme a po troškách pridávame sladkú čili omáčku dovtedy, kým sa nevytvorí hmota, ktorá sa dá tvarovať. Z krevetovej hmoty utvoríme v ruke valčeky asi 8 cm dlhé a natlačíme ich na špajdle.
- 3
Rúru zohrejeme na 200 °C, plech potrieme olivovým olejom a kebaby poukladáme na plech tak, aby sa nedotýkali. Pečieme asi 5–6 minút. Kebaby podávame horúce s vychladeným mangovým čatní.
Tiež kebab:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu