Zubáč na pare
Zubáč na pare

Zubáč s marinovanou zeleninou

Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 16. októbra 2019
Zubáč s marinovanou zeleninou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

480 g (filety)
50 g
200 g
50 g
1 ks
2 g
2 g
50 ml
10 5
100 ml
100 ml
3 g




Postup

  1. 1

    Zeleninu ošúpeme, umyjeme, narýchlo blanšírujeme v osolenej vriacej vode a schladíme v ľadovej vode. Ocot a vodu v pomere 1 : 3 necháme zovrieť, pridáme cukor, soľ, bobkový list, kôpor a horčičné semienko. Roztok necháme vychladiť, potom doň vložíme blanšírovanú zeleninu.

  2. 2

    Filety zo zubáča osolíme, okoreníme a zrolujeme pomocou potravinovej fólie do roliek. Potom ich varíme na pare asi 12 minút.

  3. 3

    Na vytvorenie peny zmiešame biele víno so 100 ml uhorkovej šťavy a sójovým lecitínom a pomocou tyčového mixéra vytvoríme penovú emulziu.

Diskusia k receptu