Zubáč s marinovanou zeleninou
Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 16. októbra 2019
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 16. októbra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Zeleninu ošúpeme, umyjeme, narýchlo blanšírujeme v osolenej vriacej vode a schladíme v ľadovej vode. Ocot a vodu v pomere 1 : 3 necháme zovrieť, pridáme cukor, soľ, bobkový list, kôpor a horčičné semienko. Roztok necháme vychladiť, potom doň vložíme blanšírovanú zeleninu.
- 2
Filety zo zubáča osolíme, okoreníme a zrolujeme pomocou potravinovej fólie do roliek. Potom ich varíme na pare asi 12 minút.
- 3
Na vytvorenie peny zmiešame biele víno so 100 ml uhorkovej šťavy a sójovým lecitínom a pomocou tyčového mixéra vytvoríme penovú emulziu.
Tiež na pare:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu