Višňový zákusok
Višňový zákusok

Višňová „Gorka“ z Ukrajiny

Ján Halaj
z reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 8. októbra 2019
Višňová „Gorka“ z Ukrajiny
Foto: Pravda - Robert Hüttner
20 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
450 g
3 hrnčeky
230 g zmäknuté
1 hrnček
1,5 hrnčeka
Okrem toho:
500 g (čerstvé alebo kompót)
500 ml




Postup

  1. 1

    Na cesto zmiešame všetky ingrediencie okrem višní a vypracujeme hladké cesto, podľa potreby pridáme múku. Cesto rozdelíme na 12 guliek a necháme odležať v chladničke asi 20 minút.

  2. 2

    Potom z každej guľky vyvaľkáme tenký plát, naukladáme jeden riadok višní a zrolujeme – takto to urobíme s každou guľkou. Rolky ukladáme vedľa seba na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 175 °C asi 30 minút dozlatista.

  3. 3

    Vychladnuté rolky ukladáme na seba do tvaru veže a spájame šľahačkou. Napokon celú vežu pokryjeme šľahačkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia