Višňová „Gorka“ z Ukrajiny
Ján Halaj
z reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 8. októbra 2019
z reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 8. októbra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
450 g |
|
3 hrnčeky |
|
230 g zmäknuté |
|
1 hrnček |
|
1,5 hrnčeka |
|
Okrem toho: | |
500 g (čerstvé alebo kompót) |
|
500 ml |
|
Postup
-
1
Na cesto zmiešame všetky ingrediencie okrem višní a vypracujeme hladké cesto, podľa potreby pridáme múku. Cesto rozdelíme na 12 guliek a necháme odležať v chladničke asi 20 minút.
- 2
Potom z každej guľky vyvaľkáme tenký plát, naukladáme jeden riadok višní a zrolujeme – takto to urobíme s každou guľkou. Rolky ukladáme vedľa seba na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 175 °C asi 30 minút dozlatista.
- 3
Vychladnuté rolky ukladáme na seba do tvaru veže a spájame šľahačkou. Napokon celú vežu pokryjeme šľahačkou.
Tiež višňový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu