Ovocný koláč
Ovocný koláč

Hroznovo-slivkový „clafoutis“ s amaretom

Ľubomír Galbavý
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Meet and Eat v Piešťanoch, 1. októbra 2019
Hroznovo-slivkový „clafoutis“ s amaretom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
15 minút
príprava
40-45 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
100 g
30 g rozpustené
4 ks
100 g
100 g
250 ml
12 g
štipka
1 KL
Na úpravu formy:




Postup

  1. 1

    Slivky odkôstkujeme a spolu s hroznom poukladáme do maslom potretej a cukrom vysypanej zapekacej misky alebo koláčovej formy.

  2. 2

    Zvyšné ingrediencie zmiešame a tekutým cestom zalejeme ovocie. Pečieme 40–45 minút pri teplote 180 °C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia