Králik so smrčkovou omáčkou s vínom

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
120 minút
príprava
príprava
Suroviny
800 g |
|
350 g |
|
3 ks |
|
|
|
4 plátky |
|
100 ml |
|
50 g |
|
100 ml |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Umyté králičie stehná vložíme do hrnca spolu s ošúpanou koreňovou zeleninou, tymianom, jedným bobkovým listom, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Privedieme do varu a necháme variť na miernom ohni asi hodinu.
- 2
Po uvarení oberieme všetko mäso z kostí a pomocou potravinovej fólie ho zrolujeme do plátkov sušenej šunky a necháme stuhnúť v chladničke. Pred podávaním odstránime fóliu a rolky necháme zapiecť v rúre rozohriatej na 180 °C asi 10 minút.
- 3
Na omáčku dáme do hrnca vývar z králičích stehien, víno a sušené smrčky, necháme zredukovať a na záver pridáme smotanu a ešte chvíľu povaríme. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
Tiež roládky:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu