Králik so smrčkovou omáčkou s vínom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
120 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Umyté králičie stehná vložíme do hrnca spolu s ošúpanou koreňovou zeleninou, tymianom, jedným bobkovým listom, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Privedieme do varu a necháme variť na miernom ohni asi hodinu.
- 2
Po uvarení oberieme všetko mäso z kostí a pomocou potravinovej fólie ho zrolujeme do plátkov sušenej šunky a necháme stuhnúť v chladničke. Pred podávaním odstránime fóliu a rolky necháme zapiecť v rúre rozohriatej na 180 °C asi 10 minút.
- 3
Na omáčku dáme do hrnca vývar z králičích stehien, víno a sušené smrčky, necháme zredukovať a na záver pridáme smotanu a ešte chvíľu povaríme. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
Tiež roládky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu