Králičie roládky
Králičie roládky

Králik so smrčkovou omáčkou s vínom

redakcia - fotkaredakcia, 17. októbra 2019
Králik so smrčkovou omáčkou s vínom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
120 minút
príprava

Suroviny

800 g
350 g
3 ks
4 plátky
100 ml
50 g
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté králičie stehná vložíme do hrnca spolu s ošúpanou koreňovou zeleninou, tymianom, jedným bobkovým listom, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Privedieme do varu a necháme variť na miernom ohni asi hodinu.

  2. 2

    Po uvarení oberieme všetko mäso z kostí a pomocou potravinovej fólie ho zrolujeme do plátkov sušenej šunky a necháme stuhnúť v chladničke. Pred podávaním odstránime fóliu a rolky necháme zapiecť v rúre rozohriatej na 180 °C asi 10 minút.

  3. 3

    Na omáčku dáme do hrnca vývar z králičích stehien, víno a sušené smrčky, necháme zredukovať a na záver pridáme smotanu a ešte chvíľu povaríme. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: