Parfait z údeného pstruha s vínnym želé
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 14. októbra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Parfait z údeného pstruha s vínnym želé a so zemiakovým šalátom
Postup
-
1
Údeného pstruha vložíme do smotany, ochutíme trochou citrónovej šťavy, soľou a mletým čiernym korením, privedieme do varu a povaríme asi 8 minút. Potom zmes dohladka rozmixujeme. Do ešte teplej zmesi vmiešame 6 g plátkovej želatíny, ktorú sme predtým nechali napučať v studenej vode asi 10 minút. Parfait nalejeme do servírovacích nádob a necháme stuhnúť v chladničke.
- 2
Víno s cukrom a badiánom privedieme do varu a vmiešame zvyšok napučanej želatíny. Zmes precedíme a nalejeme na stuhnutý parfait. Opäť necháme stuhnúť v chladničke.
- 3
Zemiakový šalát: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme. Nakrájame ich na malé kocky a zmiešame s nakrájaným kôprom a vňaťou. Z citrónovej šťavy, hrubozrnnej horčice a oleja pripravíme dresing, ktorý vmiešame do zemiakovej zmesi. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
Tiež parfait:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu