Parfait z údeného pstruha s vínnym želé

Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 14. októbra 2019
Parfait z údeného pstruha s vínnym želé
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Parfait z údeného pstruha s vínnym želé a so zemiakovým šalátom

Suroviny

250 g
200 ml
10 g
120 ml
1 ks
10 g
Zemiakový šalát:
400 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Údeného pstruha vložíme do smotany, ochutíme trochou citrónovej šťavy, soľou a mletým čiernym korením, privedieme do varu a povaríme asi 8 minút. Potom zmes dohladka rozmixujeme. Do ešte teplej zmesi vmiešame 6 g plátkovej želatíny, ktorú sme predtým nechali napučať v studenej vode asi 10 minút. Parfait nalejeme do servírovacích nádob a necháme stuhnúť v chladničke.

  2. 2

    Víno s cukrom a badiánom privedieme do varu a vmiešame zvyšok napučanej želatíny. Zmes precedíme a nalejeme na stuhnutý parfait. Opäť necháme stuhnúť v chladničke.

  3. 3

    Zemiakový šalát: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme. Nakrájame ich na malé kocky a zmiešame s nakrájaným kôprom a vňaťou. Z citrónovej šťavy, hrubozrnnej horčice a oleja pripravíme dresing, ktorý vmiešame do zemiakovej zmesi. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: