Torta Eszterházy
Ján Halaj
z reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 10. októbra 2019
z reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 10. októbra 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
40-45 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 8 ks |
|
| 120 g |
|
| 50 g mleté |
|
| 200 g |
|
| 1 PL |
|
| 50 ml |
|
| 50 ml |
|
| Krém: | |
| 800 ml |
|
| 200 g |
|
| 3 bal. |
|
| 400 ml |
|
| 220 g mleté |
|
| 30 ml |
|
| 1 ks |
|
| Navrch: | |
| 200 g mleté |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom na hustú penu, postupne pridáme žĺtky a olej spolu s mliekom. Potom prisypeme múku preosiatu spolu s kakaom a orechy a vymiešame cesto.
- 2
Cesto vylejeme do tortovej formy priemeru 26 cm a pečieme pri 175 °C 40–45 minút, až kým špajľa po vpichnutí nebude suchá. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežeme na 4 časti.
- 3
Krém: Z mlieka, cukru, rumu, vanilky a zo Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pudingu vmiešame vyšľahanú šľahačku a mleté orechy. Krém rozdelíme na 5 častí.
- 4
Korpusy spájame krémom a vrstvíme na seba. Poslednú vrstvu plnky uhladíme a celú tortu posypeme mletými orechmi.
Tiež orechová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu