Orechové krémové trojuholníky z Poľska
Ján Halaj
z reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 11. októbra 2019
z reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 11. októbra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
25 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
2 ks |
|
200 g |
|
190 g mleté |
|
75 g |
|
30 ml |
|
30 ml |
|
Plnka: | |
200 g |
|
60 ml |
|
3 ks |
|
50 g |
|
Na posypanie: | |
150 g mleté |
|
Postup
-
1
Cesto: Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme žĺtky, olej s mliekom a nakoniec vmiešame múku a orechy.
- 2
Cesto vylejeme na vymastený, vysypaný malý plech a pečieme v rúre zohriatej na 175 °C asi 25 minút.
- 3
Plnka: Vyšľaháme maslo s cukrom dopenista. Postupne pridáme žĺtky a mlieko. Upečený korpus rozrežeme na 4 pláty, ktoré spojíme plnkou a vrstvíme na seba. Vrch rezov posypeme orechmi.
Tiež orechový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Môžno by stálo zato naštudovať si niečo o surových žĺtkoch, o HCCP a podobne....