redakcia fotka

@redakcia

redakciaBratislava5539 dní na Vareche
Pod touto prezývkou komunikuje tím ľudí okolo Varecha. sk s používateľmi portálu. Ak nám chceš niečo odkázať, použi funkciu "Upozorni admina" alebo nám... Viac »
prazdny

Vyprážaný osúch s cesnakovým dipom

Bezmäsité jedlá

Najprv pripravíme kvások na osúchy tak, že zmiešame 3 lyžice múky s cukrom, 100 ml vlažného...

prazdny

Koláč s cibuľovo-smotanovým krémom

Bezmäsité jedlá

Cesto na koláč pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencii a vypracovaním hladkého cesta. Cesto preložíme do menšieho plechu...

prazdny

Cibuľový muffin s mliečnou penou

Slané chuťovky

Cibule olúpeme, nakrájame na plátky a urestujeme s tymianom na oleji dozlata. Potom ich rozmixujeme...

prazdny

Cibuľovo-bryndzové krokety s údeným mäsom

Bravčové mäso

Naše prababičky nás naučili, že cibuľa je kráľovnou slovenskej kuchyne a cesnak zase kráľom. Cenili si ich...

prazdny

Obličky s hubami v lístkovom koláčiku

Bravčové mäso

Obličky rozkrojíme na polovice, ostrým špicatým nožom dobre vyčistíme a poumývame v studenej vode. Nakrájanú...

prazdny

Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom

Bravčové mäso

Cibuľu upražíme na masti, pridáme koreniny, med a domácu kyslú kapustu, posolíme a asi 10...

prazdny

Bôčik s medovou kôrkou so šošovicovým šalátom

Bravčové mäso

Bravčový bôčik dobre umyjeme pod studenou vodou a osušíme, cez kožu spravíme nožom hlboké zárezy a votrieme...

prazdny

Huspenina s praženou kožou a nakladanou zeleninou

Bravčové mäso

Všetko mäso spolu s kožami dobre poumývame a očistíme od štetín, spolu s očistenou koreňovou zeleninou, ...

prazdny

Líčka na tmavom pive s hrachovým pyré

Bravčové mäso

Líčka očistíme od hrubých blán a dôkladne umyjeme v studenej vode, osolíme a okoreníme z každej...

prazdny

Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom

Bravčové mäso

Paštéta: Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme bravčové mäso, pečeň, osolíme a okoreníme, pridáme...

prazdny

Pečené pliecko so špenátom a s trhanými plackami

Bravčové mäso

Bravčové pliecko osolíme, okoreníme, obalíme nasekaným rozmarínom a uložíme na noc do chladu. Potom...

prazdny

Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami

Bravčové mäso

Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o hodovaní, ale aj o tradíciách a osobitej atmosfére. Pri...

prazdny

Lievance s figovým krémom

Dezerty

Lievance: Z vyššie uvedených surovín urobíme cesto na lievance. Lievance robíme na kvapke oleja na lievancovej panvici.

prazdny

Smotanový krém s kivi

Dezerty

Ovocie z Ázie, Afriky, Južnej Ameriky, Austrálie... prináša kuchárovi radosť i výzvu. Veď mnohé...

prazdny

Polievka z pečenej kačice s pečeňovou knedličkou

Hlavné jedlá

Kačku osolíme, okoreníme a posypeme celou rascou. Dáme upiecť dozlatista. Po upečení pripravíme z kačky a koreňovej zeleniny...

prazdny

Sladkokyslá hubovica s pošírovaným vajíčkom

Bezmäsité jedlá

Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, zalejeme, pridáme huby a vydusíme ich. Osolíme, pridáme...

prazdny

Krém z pečených zemiakov a húb

Večera

Zemiaky umyjeme. Rúru predhrejeme na 200 °C. Na plech nasypeme hrubozrnnú soľ, na ktorej upečieme...

prazdny

Baklažánový krém so špenátovou roládou

Bezmäsité jedlá

Slovenskú gastronómiu si bez polievok neviem ani predstaviť. Zasýtia, zohrejú a svojou rôznorodou farbou potešia aj oči....

prazdny

Celozrnný kuskus s cviklou a para orechmi

Cestoviny

Červené repy zabalíme do alobalu a pečieme v rúre pri teplote 150 °C asi 1, 5 hodiny. Po upečení...