Zapekaný plnený patizón
Zapekaný plnený patizón

Zapekaný patizón s hlivovou plnkou

Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 26. septembra 2019
Zapekaný patizón s hlivovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks väčší
300 g
200 g
1 ks
300 g
200 g
8 lístkov
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Hlivu, pór a šalviu nakrájame na rezance a primiešame cottage cheese, ricottu, vajce, pretlačený cesnak, soľ a korenie.

  2. 2

    Umytý a vydlabaný patizón naplníme zmesou, priklopíme odrezaným vrškom a pečieme v rúre rozohriatej na 200 °C 40 minút.

Diskusia k receptu