Rakvičky so šľahačkou z Čiech
Ján Halaj
z reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 8. októbra 2019
z reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 8. októbra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Najskôr predhrejeme rúru na 180 °C. Vajce, žĺtky a oba cukry vyšľaháme na hustú penu.
- 2
Formičky vymažeme tukom a naplníme do dvoch tretín a vložíme do rúry. Keď rakvičky zväčšia objem, teplotu rúry znížime na 150 °C a dopekáme asi 30 minút, aby boli v strede prepečené.
- 3
Po vybratí z rúry necháme vychladnúť a vyklopíme. Ozdobíme šľahačkou.
Tiež rakvičky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pretože recept je prebratý z tlačeného časopisu Varecha (vychádza každý piatok ako príloha denníka Pravda), ktorého témou boli dezerty od susedov. Viac o tomto čísle Varechy si môžete prečítať TU:
varecha.pravda.sk/magazin/varecha-40-2019-dezerty-od-suse...
Evi, také to nevím, že rakvičky jsou česká záležitost, podle mě spíš československá. Ale nebudu se tu kočkovat o původ receptů /věnečky apod./ - zvlášť když vznikaly za dob společného státu.
Ten hranol, tehla sedí!