Víno červené

víno červené

Máte radi vínko? Pozrite si aj našu druhú stránku Pivnička.sk, kde nájdete články o vínach, vinároch či tie najlepšie slovenské i svetové vína, ktoré si tam môžete priamo kúpiť v našej on-line vinotéke (e-shop).

Víno červené ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Zeleninovo-batátový krém so slaninkou

    Vhodný na zahriatie a doplnenie vitamínov. Slávnostnejšie jedlo.

  • Losos na teriyaki omáčke

    Losos na teriyaki omáčke

    Žiadalo sa mi menšej zmeny na úpravu lososa a tak Vám ho sem pridávam. Podľa mňa je to rýchla úprava a nezabralo mi to veľa času. Verím že i Vám bude jeho úprava chutiť. Prajem dobrú chuť....

  • Hovädzia roštenka s vínom na suchohríboch (fotorecept)
  • Kačacie parfait so šalotkovou omáčkou (fotorecept)

    Kačacie parfait so šalotkovou omáčkou (fotorecept)

    Očistenú šalotku prekrojíme na mesiačiky, jemne skaramelizujeme s cukrom, zalejeme červeným vínom. Varíme a redukujeme, pridáme koreniaci prípravok aromat, badián a varíme do zmäknutia šalotky. Zahustíme škrobom. Surové kačacie prsia zbavené kože rozmixujeme na kašu.

  • Husacie ragú s plackami z divokej ryže

    Husacie ragú s plackami z divokej ryže

    Z husacích pŕs odstránime kožu, očistené prsia nakrájame na väčšie kúsky. V hrnci na rozpálenom oleji opražíme cibuľu a mäso, pridáme korenie na divinu, zalejeme červeným vínom a vývarom, necháme dusiť 20 minút.

  • Jágerek zo srnca (fotorecept)

    Jágerek zo srnca (fotorecept)

    Potrebné suroviny. Ľadvinky, srdce a pľúcka sa už varili.

  • Medvedia paštéta v pistáciovej kôrke

    Medvedia paštéta v pistáciovej kôrke

    V hrnci na miernom ohni rozpustíme masť, pridáme najemno nakrájanú cibuľu. Pražíme dozlatista. Potom pridáme na malé kocky pokrájané mäso, brusnice a huby. Všetko spolu krátko opražíme, zalejeme vývarom a červeným vínom.

  • Recept bez obrázku

    Guláš extra špeciál

    Zajtrajšia noc bude pre niektorých z nás dosť dlhá. Odporúčam posilniť sa týmto výnimočným gulášom, ktorý je fúziou mnohých európskych kuchýň, dokonca zľahka použitím sójovej omáčky zabŕda aj do Ázie.

  • Srnčie medailóniky v brusnicovej omáčke
  • Terinka zo zajaca s višňovým dipom

    Terinka zo zajaca s višňovým dipom

    Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, bobkový list, celé nové korenie, tymian, zalejeme pivom a necháme cez noc odstáť. Potom mäso scedíme, vyberieme bobkový list, celé korenie a 2/3 mäsa...

  • Jelenie karé na šípkovej omáčke

    Jelenie karé na šípkovej omáčke

    Jelenie karé prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, vákuovo zabalíme a dáme variť technológiou sous vide na 25 hodín pri 72 °C. Uvarené mäso vyberieme, natrieme ho zmesou oleja, cesnaku, rozmarínu a dáme krátko zapiecť.

  • Jelenia roláda so slivkami na červenom víne

    Jelenia roláda so slivkami na červenom víne

    Čo les dal – takto sa rodí zvláštny tanier. Nechýba mu totiž štvrtý rozmer – vôňa, svojská filozofia, úcta k prírode i tradíciám prababičiek, čo z jednoduchých surovín a korenín vedeli vyčarovať neskutočne dobré jedlá.

  • Plnená bravčová pečeň (fotorecept)

    Plnená bravčová pečeň (fotorecept)

    Mám tu už také recepty. Dnes som plnila pečeň ryžou a kockami klobásy.

  • Bravčové koleno na červenom víne (fotorecept)

    Bravčové koleno na červenom víne (fotorecept)

    Výborný obed, hlavne chlapi ho ocenia.

  • Hovädzie rebro v slivkovej omáčke

    Hovädzie rebro v slivkovej omáčke

    V širokom kastróle na rozpálenom oleji pražíme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme nakrájanú cibuľu, paradajkový pretlak a opäť krátko opražíme. Potom pridáme celé čierne a nové korenie a bobkový list, po opražení do zlatohneda...

  • Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou

    Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou

    Chrumkavé kačacie prsia v kruste z čierneho a bieleho sezamu a najemno nakrájanej petržlenovej vňate, sú jedlom pre skutočných gurmánov. Preneste sa do sveta neodolateľných gurmánskych chutí.

  • Kurací šalát s horčicovo-medovým dipom

    Kurací šalát s horčicovo-medovým dipom

    Kuracie prsia očistíme a naložíme do jogurtu, čili, soli a korenia. Marinujeme asi 2 hodiny. Potom mäso pečieme na panvici z oboch strán asi 1 minútu a dáme dopiecť do rúry zohriatej na 180 °C asi 10 minút, potom nakrájame na...

  • Zemiakové tašky s kačacou plnkou

    Zemiakové tašky s kačacou plnkou

    Posyp zo strúhanky a z vlašských orechov: Strúhanku spolu s posekanými vlašskými orechmi opečieme nasucho v hlbšej panvici do zlatohneda, pridáme roztopené maslo a ešte chvíľu pražíme, osolíme, okoreníme, pridáme posekanú pažítku, odstavíme a preložíme do druhej misky.

  • Opité morčacie pečienky so zemiakovými pusinkami (fotorecept)

    Opité morčacie pečienky so zemiakovými pusinkami (fotorecept)

    Pečienky sú u nás veľmi obľúbené v každej forme.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist