Víno červené

víno červené

Máte radi vínko? Pozrite si aj našu druhú stránku Pivnička.sk, kde nájdete články o vínach, vinároch či tie najlepšie slovenské i svetové vína, ktoré si tam môžete priamo kúpiť v našej on-line vinotéke (e-shop).

Víno červené ako ingrediencia v receptoch:

  • Krídelká na pikantnej omáčke
  • Marinované kačacie prsia v brusnicovej omáčke

    Marinované kačacie prsia v brusnicovej omáčke

    Hydinu mám veľmi rád, veď sa dá pripraviť na desiatky spôsobov. Mojou hlavnou inšpiráciou sú skúsenosti starých mám, ale rád vymýšľam aj kulinárske prekvapenia, lákavé pre oko i chuťové poháriky.

  • Vegetariánska moussaka

    Vegetariánska moussaka

    Tento populárny grécky pokrm je pečený z vrstiev baklažánov, cukiet, paradajok, húb miesto mletého mäsa a preliate bešamelom. Rôzne verzie moussaky sú známe v Levante, na Strednom východe a Balkáne, a jeho anglický...

  • Hovädzie mäso s brusnicami a karí ryža

    Hovädzie mäso s brusnicami a karí ryža

    Tento recept som urobila podľa seba a je naozaj rýchly a výborný. Aj pre začiatočníkov!!!!

  • Kačacia pečeň s medovníkovými šúľancami

    Kačacia pečeň s medovníkovými šúľancami

    Najprv upečieme perník, všetky suché ingrediencie premiešame a pridáme k nim mlieko, med a vajce a vypracujeme redšie cesto, ktoré vylejeme do pripraveného plechu vyloženého papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C...

  • Prsia z perličky v medovej omáčke

    Prsia z perličky v medovej omáčke

    Prsia s kosťou umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a dáme kožou nadol na rozpálený olej. Kožu opekáme dozlata, potom preložíme na plech, dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a prsia dopečieme. Vypečený...

  • Bravčové líčka s medovou cibuľkou

    Bravčové líčka s medovou cibuľkou

    Med je ôsmy div sveta. Dokáže pohladkať chuťové poháriky i žalúdok. Osladiť nápoje a dezerty, ale aj dochutiť a pekne zafarbiť mäsité či zeleninové jedlá. Všetky suroviny vie pospájať do príjemného a harmonického celku.

  • Rizoto z Kalábrie (fotorecept)

    Rizoto z Kalábrie (fotorecept)

    Dnes som potrebovala niečo rýchle navariť, napokon to nebolo až tak rýchle :) Veľmi chutná kombinácia kuracích pŕs, paprík, ryže a červeného vína, recept koluje po internete.

  • Diviačie vnútornosti na cibuľke s pagáčom (fotorecept)

    Diviačie vnútornosti na cibuľke s pagáčom (fotorecept)

    Pľúcka očistíme od šliach. Obličky prerežeme na polovicu a dôkladne vyrežeme kanáliky. Potom pľúcka aj obličky namočíme na hodinu do osolenej vody. Opláchneme vodou a dáme variť do vriacej osolenej vody. Varíme pol hodiny. Po pol hodine pridáme srdce...

  • Zajac na slivkách so zemiakovou roládou

    Zajac na slivkách so zemiakovou roládou

    Stehná umyjeme a osušíme, koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Sušené slivky namočíme do rumu. V kastróle zohrejeme olej, opečieme osolené a okorenené mäso. Mäso vyberieme a opečieme zeleninu. Pridáme koreniny, tymian, slivkový lekvár...

  • Daniel na šípkovej omáčke s mandľovými kroketami

    Daniel na šípkovej omáčke s mandľovými kroketami

    Mäso umyjeme a osušíme. Stuhnutú slaninu nakrájame na prúžky. Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Stehno prešpikujeme slaninou. V kastróle zohrejeme olej a opečieme mäso. Mäso vyberieme a opražíme zeleninu. Pridáme bobkový list, nové...

  • Stroganov od mamičky

    Stroganov od mamičky

    Moje TOP jedlo pri každej návšteve rodičov. Obľúbili sme si ho dokonca tak, že nesmie chýbať na sviatočnom stole ani cez Vianoce.

  • Maďarský guláš s medom a na víne (fotorecept)

    Maďarský guláš s medom a na víne (fotorecept)

    Med je v mojej kuchyni jedna zo základných surovín, a tak sa na (ne)počudovanie ocitol aj v mojom maďarskom guláši :) Moji známi si ho nevedia vynachváliť, tak som sa rozhodla, že tento recept pridám aj...

  • Držkový perkelt zo Žitného ostrova (fotorecept)

    Držkový perkelt zo Žitného ostrova (fotorecept)

    Držkový perkelt sa varí na mnoho spôsobov, preto sa chcem s vami podeliť o môj recept.

  • Líčka na zelenine so zemiakovo-zelerovým pyré

    Líčka na zelenine so zemiakovo-zelerovým pyré

    Teľacie líčka očistíme a sprudka opečieme na oleji, vyberieme a v tom istom oleji opečieme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu a všetky koreniny.

  • Zdravé lasagne s cuketou a kuracím mäsom (fotorecept)

    Zdravé lasagne s cuketou a kuracím mäsom (fotorecept)

    Lasagne tak trochu inak. Nízkosacharidové a hlavne zdravé.

  • Mäsové guľky s omáčkou

    Mäsové guľky s omáčkou

    Komerčný recept
    Podávajte mäsové guľky s omáčkou spolu s uvarenými špagetami posypané nasekanou čerstvou bazalkou a vychutnávajte si chutné a nápadité jedlo.

  • Bravčové líčka na víne s dubákmi

    Bravčové líčka na víne s dubákmi

    Na masle opečieme na kocky pokrájanú koreňovú zeleninu, pridáme celé čierne korenie, nové korenie a bobkový list, vložíme mäso a opečieme z obidvoch strán. Okoreníme a osolíme.

  • Pirohy so škvarkovou plnkou
  • Klobása v kapustovom cestíčku

    Klobása v kapustovom cestíčku

    Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o svojských chutiach, ale aj o osobitej atmosfére, tradíciách. Kvalitné suroviny potom najlepšie vyniknú v jednoduchom, no vždy trochu inovovanom jedle.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist