Víno červené

víno červené

Máte radi vínko? Pozrite si aj našu druhú stránku Pivnička.sk, kde nájdete články o vínach, vinároch či tie najlepšie slovenské i svetové vína, ktoré si tam môžete priamo kúpiť v našej on-line vinotéke (e-shop).

Víno červené ako ingrediencia v receptoch:

  • Jahňacie ragú s bryndzovými pirohmi

    Jahňacie ragú s bryndzovými pirohmi

    Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred. Ošúpeme a najemno postrúhame. Z múky, vajca, zo soli a zemiakov uhnetieme cesto. Rozdelíme ho na dve polovice a necháme postáť asi 10 minút.

  • Mäsová paštéta na hriankach
  • Studená čerešňová polievka (videorecept)

    Studená čerešňová polievka (videorecept)

    Osviežujúca letná polievka

  • Kačacie rillettes z pomalého hrnca (fotorecept)

    Kačacie rillettes z pomalého hrnca (fotorecept)

    Toto rillettes je asi najchutnejšie z tých, čo som robil. Jeden kamoš mi poradil dať víno alkoholizované z Portugalska a to túto dobrotu ohromné zvýraznilo.

  • Cibuľový džem (videorecept)

    Cibuľový džem (videorecept)

    Chutný džem z cibule napríklad na grilovačku

  • Kuracie Kung Pao

    Kuracie Kung Pao

    Rada chodím do čínskych reštaurácií, kde si často objednávam ich špeciality. Asi najznámejším čínskym jedlom na Slovensku je Kung Pao. Skúsila som to uvariť doma podľa tohto receptu, ktorý si zamilovali všetci členovia rodiny.

  • Hovädzia roštenka na červenej cibuli (fotorecept)

    Hovädzia roštenka na červenej cibuli (fotorecept)

    Náš nedeľný obed z domácej hovädziny na červenej cibuli s paradajkovou šťavou a červeným vínom.

  • Kačacie prsia s čerešňovo-vínovou omáčkou a polentou

    Kačacie prsia s čerešňovo-vínovou omáčkou a polentou

    Kačacie prsia vložíme do vákuovacieho vrecka s cesnakom, tymianom, olivovým olejom, so soľou a s korením. Vrecko zavákuujeme a varíme (sous vide) hodinu na 59 °C. Potom sprudka opečieme na panvici, aby sme získali...

  • Jahodovo-paradajková polievka s mätovou penou

    Jahodovo-paradajková polievka s mätovou penou

    Cherry paradajky pečieme v rúre s balzamikom, so soľou, s cukrom pri 180 °C 5 – 7 minút.

  • Schwarzwaldský triffle rez

    Schwarzwaldský triffle rez

    Cesto: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, primiešame múku, Solamyl, kakao a prášok do pečiva. Cesto prelejeme do formy (okrúhla s priemerom 24 cm alebo štvorcová) a pečieme pri 180 °C 30 minút. Po upečení necháme...

  • Bruschetta so šunkou a s čerešňovým ragú

    Bruschetta so šunkou a s čerešňovým ragú

    Čerešnička na torte – známe úslovie ilustruje, ako veľmi si homo fajnovus váži toto jarno–letné ovocie. No a jahodu odjakživa považujeme za kráľovnú sladkej kuchyne – v penách, zmrzlinách či zaváraninách. Ale nádherná farba, nežná vôňa a zaujímavý tvar...

  • Zemiakové placky s cibuľovým džemom

    Zemiakové placky s cibuľovým džemom

    Zemiaky očistíme, najemno nastrúhame, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme zemiakové cesto. Na rozohriatej panvici s olejom upečieme placky dozlatista z oboch strán.

  • Vajíčka s pikantnou bryndzou na karamelizovanej šalotke

    Vajíčka s pikantnou bryndzou na karamelizovanej šalotke

    Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Vajcia prekrojíme na polovice, vyberieme žĺtky, ktoré zmiešame s bryndzou, kyslou smotanou, maslom a mletou červenou paprikou. Zmes podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme štipku...

  • Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom (fotorecept)

    Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom (fotorecept)

    Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme na panvici alebo grile a pečieme v rúre zhruba 8 minút.

  • Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti

    Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti

    Na prípravu nálevu, v ktorom budeme dusiť teľacie lýtko, zmiešame víno s vodou, pridáme čierne a nové korenie, bobkový list, nakrájanú mrkvu, cibuľu, cesnak, dve rajčiny a dve lyžice soli. Tento nálev necháme...

  • Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom

    Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom

    Najprv prípravíme nálev na mäso: Zmiešame vodu, červené víno, cesnak, cibuľu, bobkový list, nové a čierne korenie, mrkvu a 2 polievkové lyžice soli. Nálev necháme zovrieť.

  • Panenka se švestkovou omáčkou

    Panenka se švestkovou omáčkou

    Panenku osolíme a opepříme a opečeme na sádle. Pečeme ze všech stran z každé strany 2-3 minuty, maso musí být uvnitř růžové. Pak panenku zabalíme do alobalu a necháme asi 10 minut odpočinout.

  • Zapekané lasagne

    Zapekané lasagne

    Chutný obed pre 4 osoby.

  • Mrkva v kokose (fotorecept)

    Mrkva v kokose (fotorecept)

    Toto je jedna bleskovka na využitie varenej mrkvy. Taká ľahká večera, alebo televízna chuťovka. Potrebovali sme spotrebovať mrkvu, tak sme ju takto urobili.

  • Kačacie prsia s kapustovou roládou a jablkom

    Kačacie prsia s kapustovou roládou a jablkom

    Zemiaky ideálne uvaríme deň vopred. V kastróle zohrejeme kačací tuk. Pridáme pokrájanú cibuľu, korenie, bobkový list. Kapustu nakrájame a vysypeme na opečenú cibuľu, podlejeme vínom a dusíme pol hodiny. Podľa potreby podlievame vodou. Hotovú kapustu dochutíme...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist