Konfitované kačacie prsia s kapustou a knedľou
šéfkuchár, Starý hostinec vo Svätom Antone , 9. mája 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Pripravte si spolu s kuchárom Alexom z penziónu Starý hostinec vo Svätom Antone konfitované kačacie prsia podávané s pyré z čerstvej kapusty a so Zobraziť celý popisPripravte si spolu s kuchárom Alexom z penziónu Starý hostinec vo Svätom Antone konfitované kačacie prsia podávané s pyré z čerstvej kapusty a so zemiakovou knedľou.
porcie
príprava
na 120/200 °C
Suroviny
4 ks |
|
čerstvý |
|
|
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1 strúčik |
|
200 g |
|
Kapustové pyré: | |
100 g |
|
600 g |
|
|
|
|
|
40 ml |
|
130 g |
|
Knedľa: | |
500 g |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
12 PL |
|
Postup
-
1
Umyté a osušené kačacie prsia uložíme na malý pekáč, osolíme okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením, tymianom a pretlačeným cesnakom. Pridáme kačaciu masť a podlejeme vodou tak, aby siahala tesne pod vrch kačacích pŕs. Pekáč zakryjeme alobalom, vložíme do rúry vyhriatej na 120 °C a pečieme asi 3–3,5 hodiny. Potom tuk zlejeme a kačacie prsia zapečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút do chrumkava.
- 2
Kapustové pyré: Kapustu najemno nastrúhame. V rozohriatej panvici roztopíme cukor, pridáme nakrájanú cibuľu, necháme skaramelizovať. Pridáme kapustu, ocot a trochu vody, necháme zovrieť, prilejeme trochu červeného vína. Kapustu podlievame vodou a dusíme domäkka. Nakoniec primiešame maslo. Hotovú kapustu rozmixujeme, prepasírujeme a dochutíme soľou a korením.
- 3
Knedľa: Zemiaky v šupke uvaríme a necháme vychladnúť, najlepšie je ich pripraviť deň vopred. Zemiaky ošúpeme, nastrúhame nahrubo, pridáme celé vajíčko, krupicu a hrubú múku. Vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme väčšie guľaté knedle. Knedle vložíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 20 minút. Uvarené knedle vyberieme a nakrájame na plátky.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu