Kačacie prsia
Kačacie prsia

Konfitované kačacie prsia s kapustou a knedľou

Alex
šéfkuchár, Starý hostinec vo Svätom Antone , 9. mája 2022
Konfitované kačacie prsia s kapustou a knedľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Pripravte si spolu s kuchárom Alexom z penziónu Starý hostinec vo Svätom Antone konfitované kačacie prsia podávané s pyré z čerstvej kapusty a so zemiakovou knedľou.

4
porcie
40 minút
príprava
240 minút
na 120/200 °C

Suroviny

4 ks
 čerstvý
1 PL
2 PL
1 strúčik
200 g
Kapustové pyré:
100 g
600 g
40 ml
130 g
Knedľa:
500 g
1 ks
4 PL
12 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté a osušené kačacie prsia uložíme na malý pekáč, osolíme okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením, tymianom a pretlačeným cesnakom. Pridáme kačaciu masť a podlejeme vodou tak, aby siahala tesne pod vrch kačacích pŕs. Pekáč zakryjeme alobalom, vložíme do rúry vyhriatej na 120 °C a pečieme asi 3–3,5 hodiny. Potom tuk zlejeme a kačacie prsia zapečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút do chrumkava.

  2. 2

    Kapustové pyré: Kapustu najemno nastrúhame. V rozohriatej panvici roztopíme cukor, pridáme nakrájanú cibuľu, necháme skaramelizovať. Pridáme kapustu, ocot a trochu vody, necháme zovrieť, prilejeme trochu červeného vína. Kapustu podlievame vodou a dusíme domäkka. Nakoniec primiešame maslo. Hotovú kapustu rozmixujeme, prepasírujeme a dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Knedľa: Zemiaky v šupke uvaríme a necháme vychladnúť, najlepšie je ich pripraviť deň vopred. Zemiaky ošúpeme, nastrúhame nahrubo, pridáme celé vajíčko, krupicu a hrubú múku. Vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme väčšie guľaté knedle. Knedle vložíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 20 minút. Uvarené knedle vyberieme a nakrájame na plátky.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha