Malinový jogurt s medovými vločkami
mesačník Varecha, dnes o 06:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Medové vločky si vyrobte do zásoby a uložte ich do uzatvárateľnej nádoby. Ráno len nasypte niekoľko lyžíc tohto chrumkavého sladkého základu do misky, Zobraziť celý popisMedové vločky si vyrobte do zásoby a uložte ich do uzatvárateľnej nádoby. Ráno len nasypte niekoľko lyžíc tohto chrumkavého sladkého základu do misky, pridajte jogurt s ovocím a ranný životabudič je pripravený.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ovsené vločky zmiešame s medom a maslom. Nasypeme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Vločky pečieme 20 minút a potom ich necháme vychladnúť.
- 2
Vychladnuté vločky rozdelíme do dvoch pohárov. Jogurt premiešame s ľahko roztlačenými malinami, niekoľko celých si necháme na ozdobu. Ovocný jogurt rozdelíme do pohárov s vločkami a povrch ozdobíme zvyšnými malinami.
- 3
Na medové vločky môžete navrstviť aj iný biely jogurt, nielen grécky, alebo tiež krémový tučný tvaroh rozmiešaný s akýmkoľvek rozpučeným bobuľovým ovocím. Pokojne používajte aj ovocný kompót, ktorý krém príjemne osladí.
Tiež jogurt:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu