Malinový jogurt
Malinový jogurt

Malinový jogurt s medovými vločkami

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes o 06:00
Malinový jogurt s medovými vločkami
Foto: Kulinární studio MAFRA

Medové vločky si vyrobte do zásoby a uložte ich do uzatvárateľnej nádoby. Ráno len nasypte niekoľko lyžíc tohto chrumkavého sladkého základu do misky, Zobraziť celý popisMedové vločky si vyrobte do zásoby a uložte ich do uzatvárateľnej nádoby. Ráno len nasypte niekoľko lyžíc tohto chrumkavého sladkého základu do misky, pridajte jogurt s ovocím a ranný životabudič je pripravený.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
1 PL
1 PL
300 ml
200 g




Postup

  1. 1

    Ovsené vločky zmiešame s medom a maslom. Nasypeme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Vločky pečieme 20 minút a potom ich necháme vychladnúť.

  2. 2

    Vychladnuté vločky rozdelíme do dvoch pohárov. Jogurt premiešame s ľahko roztlačenými malinami, niekoľko celých si necháme na ozdobu. Ovocný jogurt rozdelíme do pohárov s vločkami a povrch ozdobíme zvyšnými malinami.

  3. 3

    Na medové vločky môžete navrstviť aj iný biely jogurt, nielen grécky, alebo tiež krémový tučný tvaroh rozmiešaný s akýmkoľvek rozpučeným bobuľovým ovocím. Pokojne používajte aj ovocný kompót, ktorý krém príjemne osladí.

Diskusia k receptu