Kohút na víne
mesačník Varecha, 29. októbra 2022
Foto: Jana Štrbková
Syr ladotyri je špecialitou ostrova Zakynthos, vyrába sa už od staroveku z ovčieho aj z kozieho mlieka. Dozrieva tri mesiace. V spojení s Zobraziť celý popisSyr ladotyri je špecialitou ostrova Zakynthos, vyrába sa už od staroveku z ovčieho aj z kozieho mlieka. Dozrieva tri mesiace. V spojení s kohútom na víne patrí k vynikajúcim gréckym pochúťkam.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 kg (porciovaný) |
|
50 ml |
|
3 ks |
|
3 strúčiky |
|
štipka |
|
štipka |
|
|
|
100 ml |
|
1 ČL |
|
250 ml |
|
|
|
|
|
250 g (alebo feta) |
|
Postup
-
1
Na panvici rozpálime olej a kúsky kohúta opečieme z každej strany. Vyberieme ich na tanier.
- 2
V tom istom oleji dosklovita restujeme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme koreniny a opečené kúsky kohúta. Pridáme paradajkový pretlak, cukor a zalejeme vodou tak, aby hladina siahala po vrch mäsa. Dusíme prikryté pokrievkou asi 2 hodiny, občas premiešame a podlievame trochou vody.
- 3
Potom prilievame víno, podľa potreby dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- 4
Tesne pred dovarením nastrúhame syr ladotyri, ktorý môžeme nahradiť fetou.
- 5
Podávame so širokými cestovinami a s nastrúhaným syrom.
Tiež kohút:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu