Čokoládová torta
Čokoládová torta

Čokoládová torta s opitými višňami videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 19. decembra 2023. Komerčný recept.

Čokoládovým zákuskom so šľahačkou a ovocím určite nepohrdne žiadny vianočný hosť pri vašom stole. Upečte si s nami perfektnú čokoládovú tortu s opitými Zobraziť celý popisČokoládovým zákuskom so šľahačkou a ovocím určite nepohrdne žiadny vianočný hosť pri vašom stole. Upečte si s nami perfektnú čokoládovú tortu s opitými višňami vo voňavom varenom víne. JEDNÁ SA O RECEPT PRE DOSPELÝCH!

12
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
125 g
3 ks
175 g
75 g (16 %)
75 g
1/4 ČL
štipka
1 bal.
100 g
Opité višne:
300 g mrazené, odkôstkované
250 ml
2 PL
3 ks
1/2 ČL
1 PL
Šlahačková vrstva:
400 ml
2 bal.
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Cesto: V hrnci na miernom ohni rozpustíme maslo, pridáme 125 g nasekanej čokolády a necháme rozpustiť. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    V mise kuchynského robota spolu vyšľaháme 3 vajcia spolu s hnedým cukrom dokrémova. Potom na jemných otáčkach zamiešame rozpustenú čokoládu s maslom.

  3. 3

    Ďalej primiešame opäť na miernych otáčkach aj kyslú smotanu.

  4. 4

    Múku spojíme s vanilkovým cukrom, so štipkou soli, so sódou bikarbónou a jemne zapracujeme.

  5. 5

    Na záver do cesta prisypeme nasekané orechy a ďalších 125 g nasekanej čokolády.

  6. 6

    Pripravené cesto navrstvíme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť a vyberieme z formy.

  7. 7

    V malom hrnci zohrejeme červené víno, pridáme cukor, klinčeky a škoricu a niekoľko minút prehrejeme. Vyberieme klinčeky.

  8. 8

    Vmiešame škrobovú múčku rozmiešanú v troške vody a opäť prevaríme do mierneho zhustnutia. Vsypeme mrazené višne a tiež povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť.

  9. 9

    Smotanu dáme do robota spolu s vanilkovým cukrom a spolu vyšľaháme dotuha. Šľahačku navrstvíme na vychladnutý čokoládový korpus, doplníme višňami vo víne a posypeme hoblinkami čokolády.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia