Jelení guláš
Jelení guláš

Jelení guláš

Štefan Otrošina
hotel Kalix v Poprade, 30. júna 2022
Jelení guláš
Foto: pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
180 minút
príprava

Suroviny

1 kg
1 kg
300 g
1,5 kg
500 ml
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na bravčovej masti dozlatista opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme jelenie mäso nakrájané na kocky a opečieme ho prudko na cibuľke. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a paradajkový pretlak.

  2. 2

    Premiešame, zalejeme červeným vínom a trochou vody tak, aby bolo mäso zaliate. Občas premiešame a necháme prikryté dusiť do polomäkka. Ak treba, tak mäso podlievame vodou.

  3. 3

    Keď je mäso polomäkké, pridáme na väčšie kocky nakrájané zemiaky a dovaríme domäkka, pričom, ak treba, podlievame vodou. Pred dovarením guláš dochutíme cesnakom, tymianom, majoránom a čili papričkou podľa vlastnej chuti. Guláš podávame s dobrým domácim chlebíkom.

Recept je zaradený do kategórií:
Jelenie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha