Jelení guláš
Štefan Otrošina
hotel Kalix v Poprade, 30. júna 2022
hotel Kalix v Poprade, 30. júna 2022
Foto: pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
180 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na bravčovej masti dozlatista opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme jelenie mäso nakrájané na kocky a opečieme ho prudko na cibuľke. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a paradajkový pretlak.
- 2
Premiešame, zalejeme červeným vínom a trochou vody tak, aby bolo mäso zaliate. Občas premiešame a necháme prikryté dusiť do polomäkka. Ak treba, tak mäso podlievame vodou.
- 3
Keď je mäso polomäkké, pridáme na väčšie kocky nakrájané zemiaky a dovaríme domäkka, pričom, ak treba, podlievame vodou. Pred dovarením guláš dochutíme cesnakom, tymianom, majoránom a čili papričkou podľa vlastnej chuti. Guláš podávame s dobrým domácim chlebíkom.
Tiež jelení guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu